Vesti
28.07.2021. 13:00
R.E.

Gradonačelnik najavio

Kamere, tasteri, osvetljenje... novine u gradskom saobraćaju

Autobus
Izvor: Shutterstock

Za Grad Beograd jedno od najznačajnijih pitanja je svakako bezbednost putnika u javnom prevozu. Uvodimo nove sisteme bezbednosti u autobuse koji će značajno povećati sigurnost putnika, istakao je gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić gostujući na TV Prva.

"Jutros sam u nekoliko autobusa javnog gradskog prevoza proverio funkcionisanje ovog novog sistema bezbednosti. Suština je da autobus neće moći da krene dok sva vrata nisu zatvorena", istakao je Radojičić.

On je precizirao da će iznad svih vrata biti postavljene kamere, a situaciju će kontrolisati vozač preko posebnog ekrana i imaće jasniji pregled vrata vozila.

"Tako će lakše moći da vidi da li su putnici bezbedno ušli ili izašli iz autobusa. Svako vozilo će posedovati poseban taster za vozača koji svetli dok su vrata otvorena, a gasi se po zatvaranju. Pored toga, uvodimo i novo osvetljenje iznad vrata kako bi i putnici jasnije videli da li su vrata zatvorena ili otvorena", rekao je gradonačelnik Radojičić.

"Na ovaj način do sada smo opremili 500 autobusa. Cilj nam je da do 1. septembra ovaj sistem instaliramo u svim autobusima. To će biti dodatni faktori sigurnosti, naročito za decu, jer želimo da pre početka školske godine smanjimo svaku vrstu rizika i povećamo bezbednost svih putnika u vozilima javnog gradskog saobraćaja."

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

A na autobuskoj stanici... strogo poverljivi dokumenti!
dokumenti, strogo poverljivo

"Eksplozivni" papiri

27.06.2021. 12:11

A na autobuskoj stanici... strogo poverljivi dokumenti!

Strogo poverljivi dokumenti Ministarstva odbrane Velike Britanije, u kojima su bili detalji o razaraču "HMS Defender" i britanskoj vojsci, pronađeni su na autobuskoj stanici u engleskom okrugu Kent.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
11°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve