GODFRI: Promene u SAD neće uticati na Vašingtonski sporazum

GODFRI: Promene u SAD neće uticati na Vašingtonski sporazum

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr


Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri poručio je da promena američke administracije neće uticati na sprovođenje Vašingtonskog sporazuma, saopšteno je danas iz Skupštine Srbije, gde se ambasador sastao sa predsednikom Odbora za spoljne poslove Žarkom Obradovićem.

Godfri je, kako se navodi u saopštenju, naglasio da je interes SAD članstvo Srbije u Evropskoj uniji, što bi dodatno doprinelo stabilnosti u regionu kao i prosperitetu i ekonomskom rastu.

Povezane vesti – INTERVJU LJILJANA SMAJLOVIĆ: I sa Bajdenom se može izaći na kraj

Istakao je da će SAD, kao i do sada, nastaviti da pruža podršku Srbiji u procesu pristupanja EU.

Godfri je izrazio očekivanje da će se sporazumi koji se odnose na saradnju Srbije i SAD, pre svega Sporazum o nauci i tehnologiji i Sporazum o podsticanju investicija, uskoro naći u skupštinskoj proceduri i biti predmet ratifikacije Narodne skupštine.

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

Američki ambasador i Obradović razgovarali su o intenziviranju američko – srpskih odnosa, a Obradović je ocenio da odnosi dve zemlje idu uzlaznom linijom i da je saradnja sve bolja.

Povezane vesti – INTERVJU DIJEGO FUZARO: Evropska unija je negacija ideje Evrope

Istakao je da je za Srbiju izuzetno važno da u SAD ima saradnika i prijatelja, što je i državni interes naše zemlje.

On je u razgovoru sa ambasadorom ukazao na značaj Vašingtonskog sporazuma koji je potpisan u septembru ove godine, čije sprovođenje doprinosi regionalnoj i ekonomskoj saradnji, kao i dijalogu Beograda i Prištine.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar