GRENEL ODLOŽIO SASTANAK: Uskoro novi termin

GRENEL ODLOŽIO SASTANAK: Uskoro novi termin

EPA-EFE/ALEXANDER BECHER


Specijalni izaslanik za dijalog Beograda i Pirištine Ričard Grenel odložio je sastanak u Beloj kući, prethjodno planiran za subortu, 27. juna, pošto ga je je kosovski premijer Avdulah Hoti obavestio da ne dolazi.

Grenel je na tviteru objavio da Hoti izjavio je danas da razume odluku kosovskog premijera Avdulaha Hotija da ne dođe u Vašington na sastanak i dodao da radi na promeni datuma sastanka.

Povezane vesti – Ističe vreme za nevine i nedostupne

“Hvala, premijeru Hotiju. Razumemo vašu odluku i iščekujem promenjeni datum sastanka uskoro”, napisao je Grenel na Tviteru, uz tvit na kome je Hoti objavio da zbog novonastale situacije u Prišini nakon objavljivanja optužnica protiv predsednika Kosova Hašima Tačija ne može da prisustvuje sastanku 27. juna u Beloj kući.

EPA-EFE/CLEMENS BILAN

EPA-EFE/CLEMENS BILAN

“Usled novih dešavanja u Prištini, zbog optužnice koju je predložilo Specijalno tužilaštvo, moram da se vratim u svoju ”zemlju” da se bavim tom situacijom. Obavestio sam ambasadora Grenela da ne mogu da prisustvujem sastanku 27. juna u Beloj kuci”, objavio je Hoti na Tviter nalogu.

Povezane vesti – Bilt: Optužnica jer Tači pokušava da zatvori Specijalni sud

Juče je put u Vašington otkazao Hašim Tači nakon što je Specijalni sud za zločine OVK objavio sadržaj prvih predloga optužnica na kojima se nalazi i on i između ostalog Kadri Veselji šefa nekadašnje tajne policije.

Specijani Izaslanik predsednika SAD za dijalog, Ričard Grenel tada je rekao da će se u Vašingtonu sastati Vučić i Hoti.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar