HAG IPAK GAĐA ŽUTU KUĆU: Komandanti iz izveštaja Dika Martija idu na saslušanje?

HAG IPAK GAĐA ŽUTU KUĆU: Komandanti iz izveštaja Dika Martija idu na saslušanje?

EPA-PHOTO/EPA/SANDRA BALSELLS


Taulant Hodaj, advokat bivšeg pripadnika OVK Šukri Buje, nije isključio mogućnost da na saslušanja u Hag budu pozvane osobe koje se spominju u izveštaju Dika Martija o mučenjima i trgovini ljudskim organima.

Upitan o tome ko bi još mogao da se nađe pred Specijalnim sudom Hodaj je u telefonskom uključenju iz Haga za tv Dukađini, rekao da su se o tome mogle čuti samo spekulacije, koje mogu biti i osnovane.

Povezane vesti – U Hag pozvan još jedan pripadnik OVK

To bi, dodao je, mogla biti imena koja se pominju u Izveštaju koji je Savetu Evrope svojevremeno podneo izvestilac Dik Marti, preneo je sinoć portal Ljajmi.

Najčešće pominjana imena u Martijevom izveštaju su, između ostalih, Hašim Tači i Kadri Veselji. Kako su preneli pojedini srpski mediji, na saslušanju bi mogli da se nađu i komandanti operativne zone Paštrik koji su bili pod Haradinajevom komandom. U tom slučaju, mogle bi da budu podignute optužnice za trgovinu organima i “žutu kuću”.

Povezane vesti – Haradinaj se branio ćutanjem

Inače, Hodaj je rekao da je njegov klijent u Specijalnom sudu ispitivan tri sata, da je sve prošlo dobro i da je ponašanje sudija bilo korektno. Nije želeo da iznosi detalje saslušanja, jer će to, kazao je, poslužiti za slučaju njegove odbrane.

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar