U HAG POZVAN JOŠ JEDAN PRIPADNIK OVK: Tači i Veselji već saslušani?

U HAG POZVAN JOŠ JEDAN PRIPADNIK OVK: Tači i Veselji već saslušani?

foto: Shutterstock


Bivši zamjenik komandanta 128 brigade Operativne zone Paštrik, Avdi Ibrahimi dobio je poziv za saslušanje Specijalno tužilaštva u Hagu, javlja Gazeta Express. Ibrahimi je pozvan da se pojavi u Hagu 2. oktobra 2019, ali nije predočio u kom svojstvu će biti ispitan.

Ibrahimi je u objavi na svom Fejsbuk profilu saopštio da je uvek bio protiv ovog “političkog suda osmišljenog na osnovu kleveta lažne srpske države koja nastoji da ukalja čisti rat OVK”, koji je nakon što je Savet Evrope usvojio izvještaj Dika Martija odobren u Skupštini Kosova.

foto: Shutterstock

foto: Shutterstock

Pročitajte još: Haški tribunal vs Specijalni sud

Ibrahimi dodaje i da je ranije takođe bio svedok u procesima koje je vodio EULEX.

Inače, juče je Udruženje veterana “OVK” saopštilo da je do sada pozive za ispitivanje primilo oko 70 članova ovog združenja, a da će ih još oko 10 biti pozvano do kraja ove nedjelje, kao i da među tim osobama nema poznatih lica ili vršioca javnih funkcija.

Javna tajna…

Poslanik pokreta “Samoopredeljenja” Đeljalj Svećla tvrdi da su istražioci Specijalnog suda u Hagu već ispitali šefa kosovskog parlamenta Kadri Veseljija i predsednika Hašima Tačija.

“To su javne tajne. Kadri Veselji intervjuisan je u Frankfurtu. Hašim Tači je intervjuisan u dva različita slučaja. Ne znam lokacije”, rekao je Svećla prištinskim medijima.

Hašim Tači

Povezane vesti – Haradinaj pokušava da animira biračko telo

On smatra da Haradinaj nije morao da podnese ostavku na mesto premijera pre saslušanja u Hagu.

Haradinaj je inače danas saslušan pred Specijalnim sudom formiranim za zločine počinjene nad Srbima i drugim nealbancima na teritoriji Kosova tokom sukoba 1999.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar