“Haradinaj opasan čovek, velika Albanija je pretnja svima, Srbija će imati odgovor”

“Haradinaj opasan čovek, velika Albanija je pretnja svima, Srbija će imati odgovor”

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/bs


Haradinaj je opasan čovek, a “velika Albanija” bi bila pretnja svima, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić povodom izjave Haradinaja o referendumu za ujedinjenje Kosova s Albanijom, te istakao da će Srbija imati adekvatan odgovor na to.

Na pitanje novinara da prokomentariše tu najavu Haradinaja, Vučić je rekao da na pretnje ne treba uzvraćati pretnjama, prenosi Kosovo online.

“Moj odgovor je – vi svoj posao radite, šta hoćete, a mi ćemo imati dobar i adekvatan odgovor, a građani ne treba da brinu”, poručio je Vučić, prenosi Tanjug.

Povezane vesti – “Ako neko hoće da menja Vašingtonski sporazum, prvo mora da razgovara sa Srbijom”

 FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/bs

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/bs

Ističe da bi voleo da je čuo više reakcija i iz Vašingtona, Brisela i drugih centara moći u svetu.

Kako je rekao, ne daj Bože da je neko sa naše strane govorio o nekim drugim vrstama ujedinjenja na Balkanu…ne samo da bi nam uveli sankcije, kaže, već bi nas skoro i bombardovali.

Povezane vesti – Najlakše je Srbin postati

Vučić je poručio da Srbija nije “plitak potok” da svako može da je preskače na taj način.

Ipak, napominje da je Haradinaj opasan čovek i ozbiljan političar koji pledira da postane novi predsednik Kosova i da bi u slučaju da bude izabran uz podršku Aljbina Kurtija, onda bi imali i kosovsku vladu i predsednika Kosova koji se zalažu za ujedinjenje sa Albanijom.

EPA-EFE/PETRIT PRENAJ

EPA-EFE/PETRIT PRENAJ

Vučić dodaje da je to politička činjenica i da zato nije razumeo oduševljenje nekih ljudi u Beogradu takvom konstelacijom snaga u Prištini.

“To prihvatamo kao političku činjenicu i na nju ćemo uvek da reagujemo”, dodao je Vučić.

Kaže da su ga i pored svega toga tužili na Kosovu kako im preti kada je rekao ranije da će biti iznenađeni reakcijom Srbije ako budu kršili Vašingtonski sporazum i tražili prijem u međunarodne organizacije.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar