Vesti
01.06.2019. 13:09
R. E.

Haradinaj: Uhapšeni Rus je samo špijun kamufliran u radnika UN

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj kaže da je ruski državljanin Mihail Krasnoščekov, koji je uhapšen i povređen u akciji kosovske policije, "špijun kamufliran u radnika UN".

"Kosovska policija je tokom operacije protiv organizovanog kriminala i krijumčarenja uhapsila jednog ruskog državljanina, špijuna kamufliranog kao radnika UN organizacije, koji je ometao vladavinu zakona koristeći službeno vozilo UN-a. Njegovi postupci su protiv međunarodnog prava i normi. Opstrukcija pravde i zloupotreba simbola UN-a su gruba kršenja", napisao je Haradinaj na svom Fejsbuk profilu.

"Ruska misija pri OEBS-u mora da shvati da je vladavina prava naša odgovornost prema svim građanima Kosova u društvu koje delimo zajedno", napisao je Haradinaj.

Policija Kosova saopštila je u petak uveče da je u akciji sprovedenoj u utorak jedino na području Zubinog Potoka naišla na otpor u kojem je bilo i pucnjave, navodeći da je vozač tojote sa UN oznakama "pomagao nasilnim demonstrantima postavljajući svoje vozilo nasred puta".

Haradinaj je od ministarstva inostranih poslova u Prištini zatražio da "na osnovu ustavnih i zakonskih ovlašćenja" ruskog pripadnika UNMIK-a Mihaila Krasnoščekova, koji je povređen u akciji jedinice ROSU, proglasi za osobu "non grata".

Ruski državljanin se trenutno nalazi na lečenju na VMA u Beogradu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
moderate rain
14°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve