Vesti
22.09.2021. 13:21
R.E.

Ministarstvo prosvete

I najmlađi osnovci će preći na onlajn nastavu, ako bude potrebno

škola, đaci
Izvor: Shutterstock

I najmlađi osnovci, od prvog do četvrtog razgreda, preći će na onlajn nastavu ukoliko se u njihovom odeljenju pojavi troje zaraženih kovidom, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za "Politiku".

Poslednja izmena u organizaciji rada škola, koja podrazumeva da ukoliko u odeljenju koje ima do 16 đaka bude troje pozitivnih na virus korona to odeljenje prelazi na onlajn nastavu, odnosi se na sve razrede osnovnih i srednjih škola, ali i na najmlađe osnovce, precizira Ministarstvo.

Tako će celo odeljenje preći na onlajn nastavu deset dana ako se u odeljenju među učenicima od prvog do četvrtog razreda pojavi troje zaraženih.

Iz Ministarstva su precizirali da će se odeljenja u kojima ima više više od 16 učenika deliti na dve grupe i deset dana pohađati kombinovanu nastavu.

Na pitanje da li to znači da nakon podele na grupe ukoliko se zarazi troje učenika u jednoj, ta grupa prelazi na rad na daljinu, a druga grupa za to vreme dolazi na naposrednu nastavu, iz resornog ministarstva odgovaraju potvrdno.

"Da, to znači to. Sve navedeno u odluci Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola primenjuje se u oba ciklusa obrazovanja i vaspitanja", kažu iz Ministarstva, prenosi Politika.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Radimo na otvaranju srednjih škola za devojčice"
Talibani

Talibani saopštili

21.09.2021. 16:06

"Radimo na otvaranju srednjih škola za devojčice"

Talibanska administracija u Avganistanu radi na ponovnom otvaranju srednjoškolskog obrazovanja za devojčice, koje su izostavljene iz nedavnog povratka u školu, javlja agencija Rojters pozivajući se na reči portparola talibana Zabihulaha Mudžahida.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
07.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve