Vesti
20.11.2020. 21:26
R. E. / RTS

"Ispraćaj patrijarha veliki rizik, ali takav skup niko ne može da zabrani"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predrag Kon je rekao u Beogradskoj hronici da je danas na sednici Kriznog štaba medicinski deo insistirao da se ne može izaći sa sastanka bez rigoroznijih mera i zbog toga je napisan predlog koji je dostavljen predsednici Vlade.

"Očekujem da će to sutra da se zvanično saopšti", napominje Kon, koji ne želi unapred da govori o novim merama, ali navodi da su rigoroznije od onih koje su na snazi, piše RTS.

Član Kriznog štaba ocenjuje da teško može da se desi da Vlada ne prihvati nove preporuke.

Povezane vesti – Zdravstvo na ivici, uključiti stomatologe i privatni sektor

Povodom smrti patrijarha Irineja i sahrane najavljene za nedelju, Kon navodi da su mere na snazi, uključujući zabranu okupljanja više od pet osoba, ali da je istovremeno jasno da svaki vernik oseća potrebu da isprati svog patrijarha.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC / nr

"Ono što ja moram da kažem je da je veliki rizik u ovoj situaciji, sam ispraćaj i sama sahrana. To je moja dužnost. Sa druge strane, sve one koji osećaju takvu potrebu, ja najlepše molim da koriste zaštitu koja postoji, da vode računa o distanci, da izbegavaju svaku mogućnost da dođe do zaraze", poručuje Kon.

Zvanično, taj skup u ovoj situaciji nije prihvatljiv epidemiološki, ukazuje Kon, ali sa druge strane, kako je dodao, to je nešto što niko ne može da zabrani.

Povezane vesti – LONČAR: Policijski čas nije čarobno rešenje, lek je prekid kontakata

Kon upozorava da se u Beogradu dnevno otkriva više od 2.000 novih slučajeva, a praktično se 20.000 dnevno pojavljuje. "To je 10 puta više nego što otkrivamo", naglasio je Kon.

"Molio bih posebno starije i koji su posebno osetljivi da sebi ne dozvole rizik kakav će biti na toj sahrani", poručuje Kon.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
14.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve