Vesti
14.11.2022. 10:05
Beta

Ištvan Pastor

"Istorijska pobeda na izborima za Mađarski nacionalni savet"

Subotica
Izvor: Shutterstock

Lista "Mađarska sloga" i Savez vojvođanskih Mađara (SVM) postigli su istorijsku pobedu na izborima za Mađarski nacionalni savet (MNS), izjavio je predsednik SVM-a, Ištvan Pastor, u nedelju uveče u Subotici.

"Mislim da je ovo jedna istorijska pobeda, jedan veliki uspeh i potvrda niza stvari, pre svega, rešenosti madjarske zajednice da u svom identitetu traži svoju budućnost u saradnji sa svima ostalima sa kojima zajedno živimo na sopstvenom ognjištu", istakao je Pastor u sedištu stranke u kom se nalazi i sedište MNS-a.

Lista "Mađarska sloga" je bila jedina lista i osvojila je svih 35 mandata za predstojeći saziv Mađarskog nacionalnog saveta.

On je ocenio da je ovaj broj glasova potvrda šta glasači misle o radu i učinku MNS-a.

"Ovaj dan je potvrda za to da članovi zajednice imaju, ne samo priznanje zajednice o učinku iz prošlosti, nego i očekivanja u odnosu na budućnost, što potvrdjuje ovaj visok nivo učešća na izborima i čvrsto vezivanje pripadnika madjarske zajednice svojoj domovini, svom identitetu i saradnji, u kojoj mogu da stvore i svoju egzistenciju", rekao je Pastor.

Što se tiče Mađarskog nacionalnog saveta, dodaje, u predstojećim danima će se odvijati pripreme za konstituisanje novog saziva MNS-a.

"Imamo nameru da napravimo jednu efikasnu, ciljno orijentisanu i ambicioznu ekipu ljudi", kazao je Pastor.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić iskoristio priliku: "Sa mađarskom predsednicom o Kosovu"
Mađarska, Srbija

Bilateralna pitanja

11.11.2022. 12:38

Vučić iskoristio priliku: "Sa mađarskom predsednicom o Kosovu"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Parizu sa mađarskom predsednicom Katalin Novak o svim važnim bilateralnim pitanjima i dešavanjima na Kosovu.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
8°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve