Vesti
03.03.2023. 20:25
Beta

Zbog Kosova

Dačić: "Veliki pritisci na Srbiju"

Srbija
Izvor: Shutterstock

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da se državno rukovodstvo suočava sa velikim pritiscima čiji je cilj zaokruživanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Obraćajući se izaslanicima Ministarstva odbrane Srbije, Dačić je rekao da će prioritet diplomatskih misija Srbije i dalje biti očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta države.

"Želim još jednom da ponovim našu jasnu poziciju, a to je da je svaki pokušaj rešavanja pitanja statusa naše južne pokrajine (Kosova) moguć isključivo kroz uspostavljeni mehanizam dijaloga Beograda i Prištine", kazao je Dačić.

Šef srpske diplomatije je dodao da je "od velike važnosti i pravilno predstavljanje opasnosti od jednostranih poteza Prištine, čime se često ugrožava dijalog".

"Naše umeće u objašnjavanju senzibiliteta prema Kosovu i Metohiji nesumnjivo poboljšava našu ukupnu pregovaračku poziciju, bez obzira na činjenicu da naša argumentacija, ma koliko dobra, teško može uticati na promenu zvaničnih pozicija država prijema", naveo je Dačić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Izgubljeno u prevodu
Kosovo

Sastanak u Briselu

03.03.2023. 18:10

Izgubljeno u prevodu

Da se odmah reši nedoumica kojom je definitivno poslednjih dana, a naročito od sastanka prošlog ponedeljka u Briselu, zaleđen deo srpske javnosti o tome da li je tamo nešto potpisano ili nije i da li je to što je potpisano nekakav sporazum ili dogovor ili kako god već.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve