Vesti
02.03.2023. 19:25
Beta

Srbija - Kosovo

Novi sastanak Vučića i Kurtija 18. marta u Ohridu

1
Izvor: Beta / AP / Virginia Mayo

Naredni sastanak predsednika Srbije Aleksanda Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija u okviru dijaloga Beograda i prištine biće održan u Ohridu, 18. marta, izjavio je jedan zvaničnik Evropske unije za Radio Slobodna Evropa.

Lideri dve države će na sastanku raspravljati o implementacionom planu koji je sastavni deo evropskog predloga a koji se sada naziva Sporazum o putu ka normalizaciji Srbije i Kosova.

EU se nada da će se Vučuć i Kurti na narednom satnaku složiti oko aneksa plana koji obuhvata jasan kalendar kada treba ispuniti sve elemente iz evropskog dogovora.

Evropska strana smatra da je diskusija o ovom predlogu zatvorena nakon što su se Vučić i Kurti usaglasili oko teksta predloga na sastanku 27. februara u Briselu.

U Briselu smatraju da bi, bez aneksa o implementaciji koji se smatra integralnim delom dogovora, evropski predlog predstavljao samo "političku deklaraciju, bez ikakve pravne ili političke obaveze za strane".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

NATO o pregovorima Vučića i Kurtija
NATO

Mirča Džoana

01.03.2023. 22:00

NATO o pregovorima Vučića i Kurtija

Zamenik generalnog sekretara NATO Mirča Džoana pozdravio je nove korake Beograda i Prištine na putu ka normalizaciji odnosa i pozvao na dalji napredak.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve