Vesti
29.09.2021. 16:05
Tanjug

"Faktor plus"

Kada bi izbori u Srbiji bili sad rezultat bi bio sledeći...

izbori, glasanje
Izvor: Shutterstock

Kada bi parlamentarni izbori bili održani u narednu nedelju 3. oktobra, Srpska napredna stranka osvojila bi 58 odsto glasova, a aktuelni cenzus od tri posto glasova prešle bi još četiri stranke, pokazalo je najnovije istraživanje agencije "Faktor plus".

Važeći cenzus od tri posto prešli bi Socijalistička partija Srbije, Stranka slobode i pravde (S SP), Dosta je bilo i koalicija NADA koju čine DS S i Pokret obnove kraljevine Srbije, a na samoj granici je Narodna stranka Vuka Jeremića sa 2,9 odsto podrške u biračkom telu, prenosi današnji Blic rezultate istraživanja.

Kada bi važio stari cenzus od pet odsto, pokazuje istraživanje, pored SNS, u parlament bi ušli samo još SPS i S SP.

Direktor agencije Faktor Plus Vladimir Pejić kaže za list da nema većih promena u rejtinzima, da SNS i SPS imaju standardne stabilne rejtinge, a da trenutno iz opozicije nema nikog ko bi odskočio.

Navodi da S SP beleži blagi rast, ali zanemarljiv, što je i slučaj sa Narodnom strankom, a ti mali procenti opozicionih stranaka ne treba da zavraju vlast, jer to nisu svi glasači koji su protiv aktuelne vlasti.

Sa druge strane, ni neopredeljeni ne treba da zavaraju opoziciju, jer izvesno nisu svi za njih, zaključio je Pejić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kako će izbori u Nemačkoj uticati na nas
Nemačka, 27. 9. 2021.

Stefan Surlić

27.09.2021. 16:12

Kako će izbori u Nemačkoj uticati na nas

"Ovo je kraj ere koju je obeležila Angela Merkel i početak dominacije socijaldemokrata koji će iskoristiti ovu priliku da možda formiraju vladu i verujem da neće odustati od ideje da Olaf Šloc bude novi kancelar Nemačke", izjavio je, ocenjujući parlamentarne izbore u Nemačkoj, Stefan Surlić sa Fakulteta političkih nauka.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve