Vesti
05.03.2023. 10:29
Beta

Predsednik Srbije

Kako je Vučiću rođendan čestitao Si, a kako Erdogan

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je, povodom rođendana, čestitke brojnih svetskih zvaničnika i članova diplomatskog kora akreditovanih u Beogradu.

Vučiću su čestitku uputili predsednik Kine Si Đinping, predsednica Mađarske Katalin Novak, kao i predsednici Turske i Azerbejdžana Redžep Tajip Erdogan i Ilham Alijev, predsednik Kazahstana Kaim Žomart Tokajev, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsedavajuća Predsedništva BiH Željka Cvijanović, saopštio je Vučićev kabinet.

Kineski predsednik u čestitki je naveo da se odnosi Kine i Srbije poslednjih godina razvijaju na visokom nivou i da je međusobno političko poverenje čvrsto kao stena, a saradnja u svim oblastima konkretno napreduje nižući značajne rezultate.

"Pridajem veliki značaj razvoja odnosa Kine i Srbije i spreman sam da dodatno uložim napore, sa Vama zajedno, kako bismo sveobuhvatno strateško partnerstvo podigli na još viši nivo", naveo je Si u čestitki.
 

Katalin Novak je poželela Vučiću dobro zdravlje i uspeh i dodala da Mađarska posvećje puno pažnje daljem razvoju prijateljskih odnosa sa Srbijom.
 

"Uveren sam da će se naše bilateralne veze i saradnja, na čelu sa Vašom ekselencijom i na temeljima čvrstog prijateljstva i solidarnosti, još više unaprediti", naveo je Erdogan.
 

Alijev istakao je da izuzetno ceni poslednje napore predsednika Vučića u smeru razvoja prijateljskih odnosa i saradnje Srbije i Azerbejdžana.

Tokajev je izrazio uverenje da će višestruka i veoma korisna saradnja Kazahstana i Srbije i dalje biti plodna i sa velikim rezultatima.

"Biti na čelu države u vreme globalnih promena koje se odražavaju na unutrašnje prilike u zemlji, zahteva ličnost izuzetne snage i umeća za donošenje najboljih odluka za svoj narod i državu", poručio je Dodik u čestitki.

Vučić je rođen u Beogradu 5. marta 1970. godine i puni 53 godine.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić: "Ništa mi nije prijalo što sam tamo čuo"
Aleksadnar Vučić

O sastanku u Briselu

28.02.2023. 22:18

Vučić: "Ništa mi nije prijalo što sam tamo čuo"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučič izjavio je da na sastanku u Briselu nije ništa dogovoreno i da će biti još mnogo razgovora, a da bi potpunim odbacivanjem predloga EU o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, Srbija postala "parija".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve