Vesti
10.01.2023. 10:13
Beta

Vremenska prognoza

Kiša, košava i zahlađenje

oblaci, oblačno vreme
Izvor: Shutterstock

U Srbiji će u ponedeljak biti oblačno, sa padom temperature i kišom najpre na severu a do kraja dana i u ostalim krajevima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Ujutru će u pojedinim delovima zemlje biti magle, a na planinama, uveče i u toku noći i u nižim krajevima jugozapadne i jugoistočne Srbije padaće sneg, uz stvaranje pokrivača od 10 do 30 centimetara.

Jaka i olujna košava u Beogradu dostizaće udare od oko 15 metara u sekundi, a na jugu Banata preko 24 m/s. Do kraja dana vetar će biti u skretanju na umeren i jak severozapadni.

Jutarnja temperatura od -2 na jugu i jugoistoku do 10 stepeni na jugu Banata, a najviša dnevna u većini mesta od 10 do 15 stepeni, u Timočkoj Krajini oko četiri stepena Celzijusa.

U Beogradu oblačno, popodne i uveče povremeno s kišom. Vetar umeren i jak jugoistočni, temperatura od šest do osam stepeni ujutru, najviša dnevna oko 12.

Amerika okovana ledom (FOTO)

Snežne oluje ne posustaju

1

Snežne oluje ne posustaju

27.12.2022. 15:05

Amerika okovana ledom (FOTO)

Foto

U Srbiji će u utorak uveče padati kiša, na planinama i istoku zemlje, sneg. U sredu oblačno, suvo i hladnije uz slabljenje vetra, a kiša i sneg očekuju se samo na jugoistoku ujutru i pre podne.

U četvrtak na severu a zatim i u ostalim krajevima naoblačenje s kišom u nižim i snegom u višim predelima, zatim suvo, a krajem sedmice novo naoblačenje.

U Beogradu u sredu oblačno ali suvo i uz slabljenje vetra. U četvrtak prolazno naoblačenje sa slabom kišom, zatim suvo do kraja sedmice kada se očekuje ponovo kiša.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve