Vesti
20.12.2022. 14:30
Beta

Najavljen protest

Kolege podržavaju profesora Šeste beogradske gimnazije

škola
Izvor: Shutterstock

Prosvetni sindikat Forum beogradskih gimnazija najavio je za sredu u 13 časova protest zbog suspenzije profesora Šeste beogradske gimnazije Jovana Kneževića, koji je kažnjen zbog navodnog psihičkog nasilja nad učenicima.

"Članovi Foruma beogradskih gimnazija ne mogu da se pomire sa činjenicom da je roditeljsko pismo, koje je očigledno proisteklo iz njihovog nezadovoljstva ocenama koje su učenici dobijali, dovoljan razlog da profesor bude suspendovan s posla, čime mu je direktno ugrožena egzistencija", saopštio je danas taj sindikat.

Dodali su da protestom žele da ukažu da izmedju nastavnika i učenika postoje duboki rovovi i da se umesto partnerskog odnosa gradi odnos "prepun nepoverenja i sumnje u dobre namere nastavnika".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nasilje u školama: Ružić dao rok novom timu da utvrdi propuste
1

"Idealnog rešenja nema"

29.11.2022. 11:15

Nasilje u školama: Ružić dao rok novom timu da utvrdi propuste

Ministar prosvete Branko Ružić rekao je da će ovog utorka biti održana prva sednica radne grupe tog ministarstva za prevenciju i suzbijanje nasilja u školama, napominjući da će novi tim do 20. decembra imati rok da utvrdi manjkavosti i predlože izmene u dosadašnjoj praksi".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve