Vesti
29.11.2022. 11:15
R.E.

"Idealnog rešenja nema"

Nasilje u školama: Ružić dao rok novom timu da utvrdi propuste

1
Izvor: Beta / VLADA SRBIJE / SLOBODAN MILJEVIC

Ministar prosvete Branko Ružić rekao je da će ovog utorka biti održana prva sednica radne grupe tog ministarstva za prevenciju i suzbijanje nasilja u školama, napominjući da će novi tim do 20. decembra imati rok da utvrdi manjkavosti i predlože izmene u dosadašnjoj praksi".

 

"Radna grupa će okupiti sve relevantne aktere: eminentne stručnjake za borbu protiv nasilja, psihologe i pedagoge s velikim radnim iskustvom iz školske i kliničke prakse, predstavnike resornog ministarstva, prosvetnih sindikata, društva direktora škola, udruženja roditelja", rekao je Ružić za list "Politika".

Kako je naveo, idealnog rešenja nema, ali trudiće se da iznađu ona koja će smanjiti nasilje.

"Prevencija će biti pojačana, još ne znamo da li će se kazne pooštravati, zato se formira radna grupa, da vidimo dali postoji potreba da u nekom segmentu pooštrimo sankcije u odnosu na pravni okvir koji već postoji", rekao je Ružić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nasilje u Trsteniku: Predloženo izbacivanje učenika iz škole
škola, nastavnica

Nastavničko veće

23.11.2022. 11:38

Nasilje u Trsteniku: Predloženo izbacivanje učenika iz škole

Slučaj nasilja nad profesorkom u Tehničkoj školi Trsenik još nema zvanični epilog. Sednica nastavničkog veća zakazana je za sredu, kada se očekuje izricanje mere trojici učenika koji su profesorki izvukli stolicu, snimili telefonom i objavili na društvenim mrežama.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
5°C
02.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve