Vesti
03.08.2021. 15:10
Tanjug

Sve je spremno

Koliko prvaka kreće u školu ovog septembra

Dete, vrtić, škola
Izvor: Shutterstock

​​​​​​​Beogradske škole ove godine dočekuju 16.919 prvaka, što je približno 500 đaka više nego 2020, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Dodao je da će prosvetne institucije spremno dočekati početak nove školske godine u septembru.

"Očekujem da sve protekne bez problema i leto koristimo za neophodne radove, kako bismo se pripremili za novu školsku godinu", rekao je Gak za Večernje novosti, saopštio je gradski Sekretarija za obrazovanje i dečju zaštitu.

On je dodao da će u septembru u školske klupe prvi put sesti nešto više dece nego što je desetogodišnji prosek, a koji po generaciji iznosi 16.315 učenika.

Škole na Novom Beogradu upisale su 2.262 polaznika, dok je 1.858 učenika upisano u škole na Voždovcu i 1.831 u Zemunu.

"Ovo je druga školska godina koju započinjemo pod pritiskom epidemije, ali škole su već uhodane i ništa od zaštitne opreme neće nedostajati", poručio je Gak.

On je, takođe, pozvao građane na nastavak vakcinacije.

"Zahvaljujući velikoj odgovornosti i profesionalnosti svih zaposlenih, pokazali smo da je funkcionisanje škola moguće, a svi bismo morali da pokažemo vakcinacijom možemo da zaustavimo epidemiju, čime bismo deci omogućili normalno pohađanje nastave u klupama", zaključio je Gak.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Đacima dostupan školski E-kalendar
kalendar

Dodatna olakšica

19.07.2021. 13:54

Đacima dostupan školski E-kalendar

Od danas na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice dostupan je E-kalendar, na kome će korisnici moći da vide prikaz radnih i neradnih dana, kada su državni i verski praznici, početak i kraj polugodišta.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve