Vesti
29.12.2020. 18:49
Tanjug

KON: Situacija i dalje vanredna

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Situacija sa koronavirusom i dalje je vanredna, bez obzira što brojke pokazuju ublažavanje, tako da je moguće da dođe do pogoršanja, ako se baš opustimo za vreme novogodišnjih praznika, izjavio je epidemiolog Predrag Kon.

On je rekao da su bolnice još uvek pune, veliki broj pacijenata na intenzivnim negama, na respiratoru, kao i da je i dalje veliki broj prijema u bolnice, iako je otpušsanje nešto veće nego prijem.

"To su dobre vesti, ali je moguće da dođe do pogoršanja ako se baš opustimo za vreme novogodišnjih paznika", rekao je Kon na pres konferenciji.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC/ nr

On je istakao da je iznudica dovela do mera koje praktično onemogućuju doček Nove godine, 31. decembra, kao i reprizu 1. januara, zato što su to posebne okolnosti u kojima je prenošenje virusa daleko više moguće nego u drugim situacijama.

Povezane vesti - "Krajem proleća početak povratka normalnom životu"

Kon je posebno apelovao da nema okupljanja ni privatno, i da se svi što više uzdržavaju od masovnih proslava, jer je mogućnost prenošneja virusa i tada veća.

"Doček Nove godine jeste bitan, slaviti je potrebno, ali jedino što bih poručio je da čuvamo zdravlje i da nam svima bude bolje u novoj godini, a to ćemo obezbediti tako što ćemo smanjiti potrebu za većim okupljanjem i proslaviti doček u manjem broju, da sačuvamo zdravlje i živote", rekao je Kon.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC / nr

On je naveo da će u sledećoj godini biti bolje, jer postoji vakcina, tako da situacija nije više ista kao na početku pandemije.

Povezane vesti - INTERVJU TATJANA ŠIPETIĆ: Vakcinacija, možda, i u apotekama

"2020. godina neće se ponoviti na ovakav način", rekao je Kon.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
15°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve