KON: Virus otkriven u 56 škola u Beogradu

KON: Virus otkriven u 56 škola u Beogradu

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr


Tokom protekle nedelje u 56 osnovnih i srednjih škola u Beogradu bilo je uglavnom pojedinačnih slučajeva zaražavanja virusom korona, kaže epidemiolog Predrag Kon i dodaje da je situacija u školama za sada dobra.

On je za Tanjug rekao da je virus otkriven u 28 srednjih i isto toliko osnovnih škola i da su zaražavanja učenika bila u porodici ili porodičnom kontaktu, izvan škole.

Povezane vesti – DRAMATIČAN SKOK: Za 24 sata na Infektivnoj klinici 179 pregleda

Prenošenje virusa između učenika bilo je u dve srednje škole i da su te grupe učenika odmah prešle na onlajn nastavu.

 FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr

FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr

“Napravljen je nadzorni sistem koji funkcioniše u ovim uslovima. Da li će biti zatvaranja škola ili ne, to zavisi od procene ulivanja virusa u škole i da li će to uticati na organizaciju same nastave”, rekao je Kon.

Povezane vesti – “CIFRE ZABRINJAVAJUĆE” Vučić: Držimo situaciju pod kontrolom

Što se tiče vrtića navodi da zaposleni češće obolevaju od dece, da mališani i ukoliko se zaraze imaju blagu kliničku sliku.

“Pošto zaposleni nose maske ukoliko se pojavi da je neko zaražen nema potrebe decu slati u izolaciju i kućni karantin”, pojasnio je on.

Kon je naveo da nakon pogoršanja epidemiološke situacije u Srbiji što se tiče virusa korona ima osnova da roditelji razmišljaju da ne vode dete u vrtić, ali da je za zaposlene roditelje vrtić jedino rešenje.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar