Vesti
16.11.2022. 16:21
Beta

Besnik Bisljimi

Kosovo: Nema dogovora o registarskim tablicama

registarske tablice, automobil, registracija
Izvor: Shutterstock

Zamenik premijera Kosova i šef pregovaračke ekipe u dijalogu sa Srbijom, Besnik Bisljimi je izjavio da nema dogovora Beograda i Prištine o pitanju registarskih tablica.

"Nema predloga EU, razgovarali smo o nekim elementima za izlazak iz krize, ali nema dogovora”, rekao je Bisljimi.

Upitan šta će biti 21. novembra, za kada je najavljen početak kažnjavanje vlasnika automobila koji srpske tablice nisu zamenili kosovkim, Bislimi je izbegao da odgovori rekavši da "posle ponedeljka, 21. novembra, dolazi utorak", i da on "nije prorok Nostrodamus", već zamenik premijera Kosova.

Bisljimi je s novinarima razgovarao posle sastanka "Izveštaj o proširenju: Šta je to za Kosovo?", koji su organizovali Kancelarija EU na Kosovu i Kuća Evrope.

Radio Slobodna Evropa je objavio da je specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak predao u Briselu Bisljimiju novi predlog za rešenje krize na severu Kosova.

"Iako nema mnogo detalja o tome šta stoji u najnovijem predlogu, ne isključuje se mogućnost da jedan od mogućih elemenata bude odlaganje primene izdavanja novčanih kazni na određeni vremenski period, doduše 'ne nužno' na 10 meseci", naveo je RSE pozivajući se na izvore iz Brisela.

Ako Priština potvrdno odgovori na taj predlog, očekuje se da specijalni predstavnik EU odmah otputuje za Beograd da bi se formalizovala saglasnost strana o rešenju nastale krize.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Uputstvo za preregistraciju vozila sa srpskih na RKS tablice
Saobraćaj, automobili

Kosovo

13.07.2022. 14:29

Uputstvo za preregistraciju vozila sa srpskih na RKS tablice

Ministarstvo unutrašnjih poslova privremenih vlasti u Prištini izdalo je administrativno uputstvo koje detaljno objašnjava uslove i potrebnu dokumentaciju za preregistraciju vozila sa "PR", "KM", "PZ", "GL", "UR", "PE”, "DA" ili "DJA" tablica na RKS. 
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
28.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve