Vesti
19.03.2022. 13:02
R.E./Kosovo online

Aljbin Kurti

"Kosovo uvek spremno da se odazove pozivu za pomoć iz SAD"

Aljbin Kurti
Izvor: EPA / VALDRIN XHEMAJ

Ruska invazija u Ukrajini, nova politička situacija i potreba za povećanim oprezom ovom delu Evrope, bile su teme razgovora na sastanku premijera Kosova Aljbina Kurtija sa delegacijom Bele kuće koju je predvodila Elizabet Šervud-Rendal, savetnik za unutrašnju bezbednost i specijalni pomoćnik predsednika Sjedinjenih Američkih Država Džozefa Bajdena.

Premijer Kosova je naveo da su Kosovo i njegov narod uvek spremni da se odazovu pozivu za pomoć iz Sjedinjenih Američkih Država, navodi se u saopštenju za javnost izdatom posle jučerašnjeg sastanka, prenosi Kljan Kosova.

Kurti je rekao i da se Kosovo pridružilo evropskim i američkim sankcijama Rusiji i izrazilo spremnost da prihvati i obezbedi uslove za rad 20 ukrajinskih novinara i spremnost da primi do 5.000 izbeglica iz Ukrajine.

On je izrazio zahvalnost Sjedinjenim Američkim Državama na kontinuiranoj i neprekidnoj podršci Kosovu i istakao da Vlada Kosova nastavlja da ostaje posvećena zajedničkom radu sa saveznicima, da doprinosi trajnom miru, dugoročnoj stabilnosti i regionalnoj i globalnoj bezbednosti, prenosi Kosovo online

Rendal je izrazila zahvalnost na pomoći koju je Vlada Kosova pružila u humanitarnom pitanju stambenog zbrinjavanja avganistanskih državljana raseljenih zbog sukoba u Avganistanu i u borbi protiv terorizma.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kurti poručio Lajčaku: Kosovo se ne plaši ZSO
Kosovo

"Ali smo oprezni"

02.02.2022. 13:14

Kurti poručio Lajčaku: Kosovo se ne plaši ZSO

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti je izjavio da se Kosovo ne plaši fomiranja Zajednice srpskih opština, ali je vlada u Prištini na oprezu, preneo je "Reporteri".
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
14°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve