Vesti
08.11.2022. 11:17
Beta

Kosovo

Krasnići i Haradinaj nezadovoljni sastankom sa Kurtijem

kosovo, 11. 8. 2022.
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Predsednik Demokratske partije Kosova (DPK) Memli Krasnići izjavio je nakon sastanka sa premijerom privremenih prištinskih institucija na Kosovu Aljbinom Kurtijem, da nije siguran da Vlada Kosova zna u kom pravcu će ići kako bi situaciju na severu držala pod kontrolom.

"Izneo sam stav DPK da su Kosovu u ovom trenutku potrebne odgovorne akcije. Što se tiče nastavka vršenja suvereniteta u četiri severne opštine, vlada mora da preduzme akcije koje joj pripadaju i za to će imati podršku DPK u svakoj situaciji", rekao je Krasnići.

Prema njegovim rečima, situacija u koju je Kosovo ušlo mogla je biti izbegnuta.

"Čini se da su nezrelost u nekim akcijama i nedostatak koordinacije sa glavnim saveznicima Kosova doneli situaciju koja se mogla izbeći", rekao je Krasnići.

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj na Facebooku je napisao da je bio primoran da napusti sastanak, jer je prema njegovim rečima, Kurti "držao predavanja i nije objasnio zašto je prekinuo odnose sa SAD".

"Nije nam objasnio zašto je prekinuo odnose sa Amerikom i zašto ne ispuni njihov zahtev. Za mene je neprihvatljivo da u tako osetljivim slučajevima prekidamo odnose sa glavnim bezbednosnim saveznikom", napisao je Haradinaj.

Glavna tema sastanka Kurtija sa liderima opozicionih stranaka je bila aktuelna situacija na severu Kosova, nakon što su Srbi napustili kosovske institucije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve