Vesti
21.03.2023. 08:48
Beta

Nove pretnje

"Kurti i Vučić će snositi posledice ako ne poštuju dogovor"

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Ambasador Francuske na Kosovu Olivije Gero rekao je da će premijer Kosova Aljbin Kurti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić "snositi posledice" ako ne budu poštovali dogovore koje su postigli u Briselu i Ohridu.

"Pažljivo ćemo pratiti poštovanje ovih sporazuma. Biće posledica ako ovi dogovori ne budu poštovani, treba da se zna da je to bio najbolji mogući dogovor, mi smo na putu normalizacije i naš cilj je puna normalizacija", rekao je Gero u intervjuu za RTK.

On je dodao da neće da razjašnjava pitanje termina koji se koriste, i da nema nejasnoća ili dvosmislosti u vezi sa implementacijom Zajednice opština sa srpskom većinom.

Prema njegovim rečima i pre agresije na Ukrajinu postojale su međusobne obaveze.

"Naš je doprinos da se ova pitanja rešavaju tako da je perspektiva obe zemlje, u kontekstu stvorenom nakon ruske agresije u Ukrajini, još više podstakla da obe zemlje idu ka EU", rekao je ambasador Gero.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Aljbinovo prezime je Zajednica": Grafiti nezadovoljstva u Prištini
kosovo, priština

Zgim Hiseni

20.03.2023. 18:30

"Aljbinovo prezime je Zajednica": Grafiti nezadovoljstva u Prištini

Vanparlamentarna Socijaldemokratska partija Kosova (SDP), kao simboličnu akciju suprotstavljanja "Zajednici opština sa srpskom većinom" odnosno "Zajednici srpskih opština", na zidovima Ministarstva kulture, omladine i sporta napisala je grafit "Aljbin Zajednica".
Close
Vremenska prognoza
few clouds
26°C
05.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve