Vesti
16.06.2022. 20:32
Beta

Zorana Mihajlović

"Lavrov je isuviše iskusan diplomata da bi ga začudila bilo koja izjava"

Zorana MIhajlović
Izvor: Beta/MRE / ZORAN PETROVIC

Potpredsednice Vlade Srbije Zorane Mihajlović je izjavila da je uverena da je šef ruske diplometije Sergej Lavrov isuviše iskusan diplomata da bi ga začudila bilo koja njena izjava, pa i ova vezana za njegovu otkazanu posetu Srbiji.

Sputnjik je prethodno preneo da je Lavrov nazvao veoma čudnom izjavu Mihajlović, koja je rekla da bi njegova poseta zakomplikovala situaciju u Srbiji i da je dobro što odložena.
 

"Dala je veoma čudnu izjavu, da nisu hteli da me vide tamo u Beogradu, kao da sam se ja sam pozvao. Ona je dalje rekla da ako Lavrov kaže da je prijatelj Srbije, nije trebalo ni da pomisli da dolazi kod nas kada smo pod pritiskom da uvedemo sankcije Rusiji", rekao je ministar u intervjuu za NTV.
 

MIhajlović je, kako je preneo njen kabinet, rekla da ne zna šta je čudno u činjenici da se Srbija, kao evropska zemlja, nalazi pod velikim pritiskom Evrope i čitavog Zapada "samo zato što je jedina zemlja Evrope koja se nije pridružila sankcijama Rusiji i ruskim zvaničnicima".

Navela je da je "Srbija pod pritiskom EU i čitavog Zapada ne zato što je nešto loše uradila, već naprotiv" zato što, kako je ukazala " kao prijatelj pruža ovu vrstu podrške Rusiji, zemlji koja je ugrozila teritorijalni integritet jedne druge suverene zemlje - Ukrajine".

"I samo politički laik ne vidi da u ovim okolnostima poseta jednog od najviših funkcionera Rusije, našeg prijatelja, Srbiji ništa dobro ne bi donela. A znam da šef ruske diplomatije nikako nije politički laik", rekla je ona.
 
Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Neće baš svi plaćati skuplju struju, gas i grejanje
struja, gas

Energetski ugroženi kupci

14.05.2022. 10:55

Neće baš svi plaćati skuplju struju, gas i grejanje

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović nedavno je istakla da je pripremljena Uredba o energetski ugroženom kupcu, koja će pomoći onima koji ne mogu da plate račune za struju, gas ili toplotnu energiju.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve