Vesti
09.04.2023. 08:03
Beta

Jednomesečni pritvor

Lekar KBC priveden na prelazu Jarinje ostaje u zatvoru

Zatvor
Izvor: Shutterstock

Lekaru KBC Kosovska Mitrovica Nikoli Todoroviću, koji je uhapšen na prelazu Jarinje pod optužbom da je napao policajca, je određen jednomesečni pritvor.

Njegov advokat Miloš Delević rekao je da je teza tužilaštva bila da je Todorović "napao policajca iz čista mira", preneo je KoSSev.

Delević je rekao da njegov klijent priznaje da je napao policajca, ali ne onako kako tužilaštvo tvrdi. "Ne slažemo se sa tužilaštvom u pogledu činjeničnog stanja, odnosno motiva napada", rekao je Delević.

Dodao je da je odbrana predložila meru jemstva kako bi se Todorović branio sa slobode, ali da to sud nije uvažio, iako su uslovi za to bili ispunjeni.

Delević je rekao da je praksa sudova na Kosovu da se osumnjičenima koji su iz centralne Srbije neretko određuju pritvor uz izgovor da ne postoji pravna saradnja sa zvaničnim Beogradom.

O privođenju Todorovića na Jarinju je prvo izvestila Kancelarija za Kosovo i Metohiju, navodeći da je on vozio troje maloletne dece u opštinu Srbica na porodičnu slavu, a da su ga pripadnici Kosovske policije zaustavili, jer nije imao dokumentaciju za decu, a zatim ga maltretirali pred decom i kada se usprotivio priveli ga.

Povodom hapšenja Todorovića iz Kosovske policije je saopšteno da on, inače državljanin Srbije, nije posedovao potrebnu dokumentaciju za ulazak na Kosovo, te da je potom vređao policijske službenike, a da je jednom od njih naneo telesne povrede.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Zapad nas je tukao da bi nam oteo Kosovo, a ne zbog Miloševića"
Kosovo

Aleksandar Vučić

07.04.2023. 07:15

"Zapad nas je tukao da bi nam oteo Kosovo, a ne zbog Miloševića"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su zapadne zemlje bombardovale Jugoslaviju da bi Kosovo bilo nezavisno, a ne zbog politike tadašnjeg srpskog lidera Slobodana Miloševića.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
13°C
04.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve