Vesti
13.01.2023. 15:47
Beta

Milorad Dodik

"Pod himnom RS nije stradao niko, ali pod uzvikom 'Alahu egber!'..."

1
Izvor: Beta/AP / Armin Durgut

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da pod himnom Republike Srpske nije stradao niko u svetu, ali je pod uzvikom "Alahu egber!" koji se čuje poslednjih dana u Federaciji BiH, stradale hiljade Evropljana i Amerikanaca.

Dodik je to rekao komentarišući kritiku odlazeće ministarke u Savetu ministara BiH Bisere Turković u vezi s intoniranjem himne Republike Srpske na proslavi njenog Dana Republike 9. januara.

Pominjući godišnji skup predstavnika bošnjačkih ratnih udruženja u sredu u Bužimu, na severozapadu BIH, Dodik je za novinsku agenciju Srna rekao da Turković, "umesto da se s partijskim kolegama pozabavi (tim) islamskim paradama... koje jesu pretnja ne samo BiH, već celoj Evropi, ona pokušava da svoj otrov prospe po Republici Srpskoj i Ruskoj Federaciji".

Govoreći o kritici Bisere Turković zbog toga što je on povodom Dana RS orden dodelio predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, kazao je da Putin "poštuje RS i podržava međunarodni sporazum (Dejtonski sporazum), kojim je uspostavljena današnja BiH".

"Kako da velike evropske zemlje objasne da u jeku sankcija protiv Rusije neke čak imaju povećanu robnu razmenu sa Rusima? I onda smo mi loši momci, a oni dobri i na strani dobra", kazao je Dodik.
 

Komentarišući ocenu Bisere Turković da je dodela ordena Putinu "šamar celom svetu", Dodik je naveo da "kod Srba ima izreka koja kao da je nastala zbog nje":

"Svaka joj je za šamara" i dodao da je četvorogodišnji mandat ministarske spoljnih poslova BiH prošao u "bacanju budalaština".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Stano: "Ako Dodik dodeli odlikovanje Putinu EU će..."
1

Evropska komisija

09.01.2023. 13:39

Stano: "Ako Dodik dodeli odlikovanje Putinu EU će..."

Evropska unija i njene članice primile su na znanje i preduzeće primerene korake ili odluke, kada je reč o proslavi Dana Republike Srpske (RS) i najavi vođe RS Milorada Dodika o dodeli odlikovanja ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, izjavio je predstavnik Evropske komisije Peter Stano.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve