Vesti
31.01.2020. 15:05
Tanjug

"MORAMO IH RAZOČARATI" Đukanović: Protiv Crne gore se vodi opasan rat

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

U Crnoj Gori se pod plaštom priče o Zakonu i potencijalnom otuđivanju imovine i po osnovu ugroženosti "jedne srpske nacionalne zajednice vodi vrlo perfidni i vrlo opasni rat protiv države, tvrdi predsednik Milo Ðukanović, što, kako kaže, pokazuje da je "jedan velikodržavni nacionalizam i dalje veoma živahan u svojoj nameri da potre Crnu Goru".

Obraćajući se na partijskom skupu njegovog DPS-a u Podgorici, Ðukanović je rekao da te koji to rade građani Crne Gore moraju razočarati.

Pročitajte još: Knežević - Ne znam zašto je moja majka uhapšena

"Moramo ih razočarati. Moramo pokazati nacionalnu odgovornost, odlučnost, razboritost, da sve nesporazume koje imamo i sva nezadovoljstva koje imamo potisnemo u drugi plan kada je u pitanju odbrana naše državne kuće", rekao je crnogorski predsednik.

Istakao je da ti koji to rade žele da preuzmu ingerencije koje pripadaju svakoj nezavisnoj, suverenoj državi.

"Velikodržavni nacionalizam koji pokušava da donosi odluke umesto crnogorskih institucija…Taj samozvani nacionalizam štiti prava građana jedne nacionalnosti u Crnoj Gori umesto nadležnih državnih institucija zaduženih da štite prava svih građana bez obzira na njihovu veru i naciju. Taj velikodržavni nacionalizam pretenduje da uređuje magistralni put razvoja Crne Gore", rekao je Ðukanović, prenele su podgoričke Vijesti.

Pročitajte još: Šta je Irinej rekao o izjavi Mila

Ðukanović je, kaže, uveren da situacija u vezi sa Zakonom o slobodi veroispovesti nije ni u vezi sa tim aktom, niti o imovini, već, kako tvrdi, o državi.

"Pod plaštom priče o Zakonu i potencijalnom otuđivanju imovine i po tom osnovu ugroženosti jedne srpske nacionalne zajednice u Crnoj Gori vodi se vrlo perfidni i vrlo opasni rat protiv naše države, mnogo je i onih u Crnoj Gori koji povedeni idejom da promene vlast, bilo da je rec o opoziciji bilo onima koji su od devedesetih godina radili protiv Crne Gore, ili drugi koji su formirani kao navodno nezavisni procrnogorsko orjentisani, a danas su na pozicijama štampane ''Svetigore'' i rade sve što su radili i zakleti protivnici Crne Gore", rekao je Ðukanović.

On je poručio da se mora pokazati nacionalna odgovornost, odlučnost, razboritost.

"Protivnici Crne Gore ne miruju. Oni žive u uverenju da ce Crna Gora kad tad nestati", tvrdi Ðukanović.

On je kazao da je to "konzistenta i uporna nepokolebljiva strategija" da se ta nada pretvori u realnost.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ PREDSEDNISTVO CRNE GORE/ bk

"Moramo ih razočarati. Moramo pokazati nacionalnu odgovornost, odlučnost, razboritost, da sve nesporazume koje imamo i sva nezadovoljstva koje imamo potisnemo u drugi plan kada je u pitanju odbrana naše državne kuće".

On je, kako je saopšteno iz DPS-a, kazao i da "tamo gde su sveštenici SPC crkve barjačili tamo najčešće Srba više nema ili ih ima mnogo manje nego što ih je bilo pre nego što se crkva latila političkog posla".

"I umesto da su sa tim naukom izašli iz tog tragičnog iskustva, nažalost, dobar deo njih je sada našao utočište u Crnoj Gori, kao i u svakoj ranijoj prilici otvorili smo vrata za svakog nevoljnika…"

Ðukanović je ocenio da se debata o Zakonu o slobodi veroispovesti, "koliko god donela neprijatnosti, pokazala kao vrlo korisna i otrežnjujuca za one koji su živeli u iluziji da je pitanje crnogorske nezavisnosti završeno 21. maja 2006. godine i u celosti utvrdeno clanstvom u NATO Alijansi".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
8°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve