Vesti
22.01.2022. 14:20
Tanjug

Svaka čast

Nagrada "Ivan Marković" za novinara "Politike"

Novinar
Izvor: Shutterstock

Novinar "Politike" Milan Galović dobitnik je nagrade "Ivan Marković" za tekst "Panciri danonoćno čuvaju nebo Srbije", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Renomirano priznanje Galoviću je dodelio žiri koji je pregledao 15 priloga iz 12 novinarskih redakcija.

U obrazloženju odluke navodi se da je poseban kvalitet nagrađenog teksta, osim proverenih i tačnih informacija, što donosi reporterski pristup temi, gde čitalac učestvuje i prati reportera Galovića tokom čitavog boravka u Trećem divizionu.
 

"Nenametljivo, Galović vodi svoju reportažu suptilnom linijom sugestivnosti doživljenog. Upravo to novinarsko umeće visoko je vrednovano na konkursu za ovu novinarsku nagradu", saopštilo je Ministarstvo.
 

Petočlanim žirijem je ove godine predsedavao potpukovnik Nebojša Milosavljević, načelnik Odeljenja za medije u Upravi za odnose sa javnošću.

Novinarska nagrada "Ivan Marković" novinaru dnevnog lista "Politika" Milanu Galoviću biće uručena na tradicionalnoj svečanosti povodom 24. januara - Dana Medija centra "Odbrana".
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

O čemu su Putin i novinari pričali četiri sata
Vladimir Putin, 23.12.2021.

Godišnja konferencija

23.12.2021. 15:09

O čemu su Putin i novinari pričali četiri sata

Velika godišnja konferencija za novinare predsednika Rusije Vladimira Putina je završena, a trajala je ukupno 3 sata i 56 minuta.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve