Vesti
06.06.2023. 12:22
R.E.

Kosovo

Najviši stepen borbenosti VS još uvek na snazi

1
Izvor: Beta / MINISTARSTVO ODBRANE RS / Nikola Nedeljkovic

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da je najviši stepen borbenosti Vojske Srbije još uvek na snazi, na osnovu bezbednosnih procena na dnevnom nivou.

"Nije ovo prvi put. Ovo je treći put u poslednjih osam, devet meseci da je Vojska Srbije morala da ima taj nivo aktivnosti vezano za situaciju na Kosovu i Metohiji", rekao je Vučević za televiziju Hepi.

Dodao je da bi voleo da sva pitanja oko Kosova ostanu tema za diplomatske razgovore i rasprave, a ne za dejstvovanje vojske.

"Mislim da je ovo pre svega posao za političare, a vojska je tu kao poslednja brana zaštite ili najjači štit koji imamo u odnosu na naše građane, bez obzira gde žive", kazao je Vučević.

Vučević je ocenio da "centrima moći" ne odgovara stabilna Srbija i da događaji u Beogradu ne doprinose otvorenom pitanju Kosova i Metohije.

"Nije to teorija zavere, nije to nikakva priča o konspiracijama. To je politička ili geopolitička realnost. To ko ne razume, nije za politiku", ocenio je on.

Vučević je naglasio da ne kaže da svi oni koji vide Kosovo kao nezavisnu državu "podrivaju Srbiju", ali da je siguran da među njima ima onih koji se "raduju ili ohrabruju ovu našu nesreću".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šta Eskobar i Lajčak traže od Aljbina Kurtija
Kurti

Rešenje krize

06.06.2023. 03:05

Šta Eskobar i Lajčak traže od Aljbina Kurtija

Izaslanici EU i SAD Miroslav Lajčak i Gabrijel Eskobar izneli su u Prištini kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju predlog u tri tačke kako da se izađe iz krize na severu Kosova.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
25.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve