Vesti
19.01.2023. 13:23
Beta

Vremenska prognoza

Napokon sneg - Upozorenje u brdsko-planinskim predelima Srbije

1
Izvor: STA / DRAGAN KARADAREVIC

U većini krajeva Srbije u petak ujutro i pre podne se očekuju mešovite padavine - kiša i sneg, a od popodneva kratkotrajni prestanak padavina, na jugu Srbije i uz delimično razvedravanje, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Na severozapadu Srbije će sutra vreme biti oblačno i veći deo dana suvo.

U toku noći se sa jugozapada Srbije očekuje novo naoblačenje sa snegom.

Upozorava se na snežne padavine u brdsko-planinskim predelima u petak i za vikend i početkom naredne sedmice. Predviđa se formiranje i povećanje visine snežnog pokrivača za 15 do 40 santimetara, naročito na planinama.

Duvaće slab do umeren severozapadni vetar, u Negotinskoj Кrajini povremeno jak, a u toku noći pojačanje vetra očekuje se i u planinskim predelima.

Najniža temperatura će biti od minus dva stepena Celzijusa na severu Bačke i Banata, do sedam stepeni na jugu Srbije, a najviša u većem delu Srbije, od dva do pet stepeni na jugu i istoku, do devet stepeni uz pad temperature popodne i uveče.

U Beogradu će biti oblačno i hladnije. Ujutro i pre podne padaće slaba kiša, a u višim delovima grada susnežica. Popodne će biti suvo. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar. Temperatura od dva do četiri stepena Celzijusa. Mešovite padavine - kiša i sneg ponovo se očekuju tokom noći.

Naredne sedmice u Srbiji će biti hladnije, do utorka uz česte padavine koje će u nižim predelima biti mešovite - kiša i sneg, a u brdsko-planinskom području padaće sneg uz stvaranje i povećanje visine snežnog pokrivača za 15 do 40 santimetara. Maksimalne temperature će biti od jedan do pet stepeni, a na jugu Srbije lokalno i do devet stepeni.

Početkom naredne sedmice u košavskom području istočni i jugoistočni vetar će ojačati. U sredu se očekuje prestanak padavina, a zatim se do kraja sedmodnevnog perioda slab sneg očekuje tek ponegde u planinskim predelima. Temperatura će biti u manjem padu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ovaj oktobar najtopliji ikada, definitivno
Visoka temperatura, vrućina

Konferencija COP27

08.11.2022. 22:35

Ovaj oktobar najtopliji ikada, definitivno

Oktobar ove godine bio je najtopliji do danas registrovan u Evropi, saopštila je evropska služba Kopernik o klimatskim promenama.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve