Vesti
01.03.2023. 22:00
Beta

Mirča Džoana

NATO o pregovorima Vučića i Kurtija

NATO
Izvor: Shutterstock

Zamenik generalnog sekretara NATO Mirča Džoana pozdravio je nove korake Beograda i Prištine na putu ka normalizaciji odnosa i pozvao na dalji napredak.

Džoana je na Tviteru napisao da je imao "dobar telefonski razgovor" sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i dodao da NATO "ostaje snažno posvećen" miru i stabilnosti na Zapadnom Balkanu, i kroz misiju KFOR na Kosovu.

"Dobar telefonski razgovor sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom. Pozdravljamo dodatne korake Beograda i Prištine na putu ka normalizaciji, i pozivamo na dalji napredak. NATO ostaje snažno posvećen miru i stabilnosti na Zapadnom Balkanu, i kroz misiju KFOR", naveo je Džoana.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti u ponedeljak su se u Briselu, prema rečima šefa evropske diplomatije Žozepa Borela, saglasili o Sporazumu o putu ka normalizaciji između Kosova i Srbije, i nastaviće pregovore o modalitetima njegove implementacije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zbog čega je baš Severna Makedonija izabrana za nastavak dijaloga Srbije i Kosova
severna makedonija

Kurti objasnio

01.03.2023. 18:25

Zbog čega je baš Severna Makedonija izabrana za nastavak dijaloga Srbije i Kosova

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je u Skoplju da u izboru Severne Makedonije za mesto narednog sastanka u okviru dijaloga Beograda i Prištine ima simbolike, jer je u toj zemlji 1999. potpisan Kumanovski sporazum koji je označio kapitulaciju tadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve