Vesti
11.06.2022. 17:45
R.E./BEta

Srbija

Nikodijević ponovo predsednik Skupštine Beograda

Nikola Nikodijević
Izvor: BETAPHOTO / MILAN OBRADOVIC

Dosadašnji predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević iz Socijalističke partije Srbije (SPS), obavljaće tu funkciju i u novom sazivu gradskog parlamenta pošto je za njegov izbor na današnjoj konstitutivnoj sednici glasalo većina od ukupno 110 odbornika.

Kako je saopštio predsedavajući sednicom Toma Fila, koji je bio na čelu Odbora za sprovođenje glasanja, za izbor Nikodijevića je glasalo 57 odbornika što je jedan više od ukupnog broja odbornika vladajuće koalicije SNS i SPS. 

Član Odbora Milan Ljutovac iz koalicije Moramo rekao je novinarima da je za Nikodijevića glasao i Vuk Stanić koji je izabran za odbornika sa liste koalicije NADA.

Frakcija POKS koju predvodi Vojislav Mihailović saopštila je sinoć da je Stanić isključen iz stranke koja uz Demokratsku stranku Srbije čini koaliciju NADA. 

Nikodijević je, nakon što je izabran na to mesto, rekao da će za gradonačelnika predložiti onog za koga se odluči Srpska napredna stranka (SNS).

"SNS je pobednik ovih izbora, ima najveći broj odborničkih mandata", rekao je Nikodijević novinarima.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Goran Vesić o lažnim bombama u Beogradu...
Policija

"Specijalni rat"

17.05.2022. 09:26

Goran Vesić o lažnim bombama u Beogradu...

"Jasno je koji su bili ciljevi. Prvo deca jer smo najosetljiviji na njih i to izaziva najveću paniku, potom mostovi i na kraju vodovod, od čega zavisi funkcionisanje grada. Hvala bogu, sve te dojave su bile lažne", rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić povodom dojava o bombama u Beoradu u ponedeljak.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve