NOVA KOVID BOLNICA: Arena od danas spremna za prijem pacijenata

NOVA KOVID BOLNICA: Arena od danas spremna za prijem pacijenata

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC


Pripadnici Vojske Srbije počeli su da postavljaju krevete u Areni za pacijente zaražene virusom korona sa lakšom kliničkom slikom, a zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže da će vojska taj posao završiti do podne, a da će popodne privremena bolnica moći da primi prve pacijente.

Vesić je novinarima u Areni rekao da je odluka republičkog Kriznog štaba bila da se Arena ponovo preuredi u kovid bolnicu, s obzirom da je Beograd najveće žarište, jer je 80 odsto od ukupnog broja zaraženih iz prestonice.

 EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

“Odabrana je Arena kao najpogodniji objekat koji ima najviše mogućnosti za održavanje higijene i svega ostalog što je potrebno da ima jedna privremena bolnica”, rekao je Vesić i dodao da u Areni već postoje svlačionice, tuševi i dobra ventilacija.

Povezane vesti – Korona se vraća kući

Istakao je da će otvaranjem privremene bolnice u Areni biti rasterećeni kapaciteti u bolnicama, a u kojima već leže pacijenti koji imaju lakšu kliničku sliku.

“Na taj način, pacijenti sa lakšom kliničkom slikom neće zauzimati mesto za druge pacijente kojima su potrebni respiratori i druga zdravstvena nega koju zahteva teža klinička slika”, rekao je Vesić.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Podsetio je da su juče službe Grada Beograda završile svoj deo posla, dezinfekciju Arene i postavljanje paravana, a da će danas postavljanje kreveta završiti vojska.

Povezane vesti – Da li smo spremni za drugi talas?

Vesić je naveo i da je je Arena već jednom bila privremena bolnica, od 4. aprila do 9. maja, i podsetio da tada Arena nije primila nijednog pacijenta, te izrazio nadu da će tako biti i ovog puta.

 EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

“Ovo radimo radi preventive, jer moramo da štitimo kapacitete našeg zdravstvenog sistema”, ukazao je Vesić.

Kapacitet privremene bolnice u Areni je 500 kreveta.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar