Vesti
21.01.2022. 22:05
Tanjug

Čeka se duže od 50 godina

Novi Beograd konačno dobija vatrogasnu stanicu

Vatrogasci
Izvor: Shutterstock

Vatrogasno-spasilačka stanica Novi Beograd će značajno doprineti većoj bezbednosti i sigurnosti građana ove najnaseljenije opštine u Srbiji, a Novobeograđani je čekaju duže od 50 godina.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obišao je u petak radove na izgradnji i naglasio da će ova stanica značajno unaprediti rad vatrogasaca i dati veliki doprinos u spasavanju ljudskih života, jer u slučajevima požara, nesreća i drugih elementarnih nepogoda oni upravo zavise od brzine reagovanja vatrogasnih službi, saopštio je MUP.

"Izgradnjom ovog objekta prosečno vreme stizanja vatrogasno-spasilačkih ekipa na teritoriji opštine Novi Beograd će biti značajno smanjeno, na svega minut i po do 6, umesto 10 do 12 minuta, koliko u proseku sada treba vatrogascima da dođu iz Zemuna i to kada nema saobraćajnih gužvi. Time ćemo uspeti da spasemo veći broj ljudi i umanjimo posledice vanrednih situacija po imovinu građana“, rekao je Vulin.

NBEOGRAD VATROGASNASTANICA 21.1.2022.
Izvor: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Dodao je da je izgradnja ove stanice, imajući u vidu naseljenost Novog Beograda, trebalo davno da se desi.

"Novobeograđani stanicu čekaju od sedamdesetih godina prošlog veka. Srbija, koju vodi predsednik Aleksandar Vučić je zemlja koja uočava probleme i rešava ih i svoja obećanja građanima ispunjava. Zahvaljujući našem ekonomskom jačanju i stabilnosti, u mogućnosti smo da reagujemo, da gradimo, da jačamo kapacitete i budemo još efikasniji u zaštiti naših građana“, istakao je Vulin i dodao da će novobeogradska stanica biti otvorena u martu ove godine.

Ministar je ukazao da su u prethodne tri godine, na teritoriji Opštine Novi Beograd, pripadnici Sektora za vanredne situacije imali 1.491 intervenciju, od čega su tokom prošle godine intervenisali 534 puta.

Vatrogasna stanica na Novom Beogradu biće smeštena uz Ulicu Ðorđa Stanojevića, na površini većoj od 500 metara kvadratnih, navedeno je u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zajedno kada je teško: Na liniji vatre
Srpski i grčki vatrogasac

Požari u Grčkoj

14.08.2021. 06:00

Zajedno kada je teško: Na liniji vatre

Kako to obično biva, teška vremena u prvi plan izbacuju i ono najbolje u ljudima – solidarnost, požrtvovanost, spremnost da se pomogne onima u nevolji. A Srbija je još jednom pokazala koliko je spremna da pomogne prijateljima.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
4°C
31.01.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve