Vesti
07.06.2023. 13:45
Beta

Bitne teme

O čemu su razgovarali Vučić i američki general Hokanson

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sredu sa načelnikom Biroa američke Nacionalne garde generalom Danijelom R. Hokansonom o najnovijem razvoju događaja na Kosovu i upoznao ga sa uzrocima eskalacije nasilja, saopštila je služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Vučić je zahvalio na angažmanu i jasnim porukama američke strane u smirivanju tenzija izazvanih jednostranim aktima prištinskih vlasti.

Istakao je da je Srbija uz očuvanje svoje vojne neutralnosti, spremna da unapređuje partnersku saradnju sa američkom vojskom u cilju održanja mira i stabilnosti u regionu i šire.

General Hokanson je zahvalio predsedniku Vučiću na liderstvu u teškoj situaciji, a bez kojeg bi mir i stabilnost u regionu bili ugroženi. On je takođe istakao veliki doprinos Vojske Srbije u mirovnim misijama u svetu, navodi se u saopštenju.

Razgovaralo se i o različitim konkretnim načinima saradnje Srbije i SAD u oblasti odbrane.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šta Eskobar i Lajčak traže od Aljbina Kurtija
Kurti

Rešenje krize

06.06.2023. 03:05

Šta Eskobar i Lajčak traže od Aljbina Kurtija

Izaslanici EU i SAD Miroslav Lajčak i Gabrijel Eskobar izneli su u Prištini kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju predlog u tri tačke kako da se izađe iz krize na severu Kosova.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
27.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve