Vesti
21.11.2022. 23:47
Beta

Kosovo

Osmani: "Borel stao je na stranu agresora"

Vjosa Osmani
Izvor: EPA / MARTIN DIVISEK

Predsednica Kosova Vjosa Osmani optužila je visokog predstavnika Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borela da je tokom susreta u Briselu bio jednostaran i da je stao na stranu Srbije, koju je nazvala agresorom.

"Ono što smo danas videli od gospodina Borela je da je bio očigledno pristrasan, prihvatajući agresora i predstavljajući principe neutralnosti. On bi Srbiji pomenuo bar neke od ovih pogaženih sporazuma iz Brisela, umesto da optužuje Kosovo", napisala je Osmani na Facebooku.
 

Nabrojala je poimenice svih 15 sporazuma koje, prema njenoj oceni, Srbija nije sprovela i dodala da je spisak toga još duži.

"Mir i stabilnost se ne mogu postići prihvatanjem onih sa hegemonističkim ambicijama. Ali, Kosovo nikada neće odustati od jasnog cilja dugoročnog mira i stabilnosti, kao i zakona i reda na celoj svojoj teritoriji", kazala je kosovska predsednica.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Vučić prihvatio predlog EU za izlazak iz krize, Kurti nije"
1

Žozep Borel

21.11.2022. 16:55

"Vučić prihvatio predlog EU za izlazak iz krize, Kurti nije"

Šef evropske diplomatije Žozep Borel izjavio je u Briselu, posle višečasovnih sastanaka sa liderima Srbije i Kosova, da je Beograd prihvatio predlog EU za izlazak iz krize oko pitanja registarskih tablica, a da Priština nije.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
11°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve