Vesti
21.11.2022. 15:54
Beta

Predsednik Srbije

Vučić posle sastanka u Briselu: "Pred nama su besane noći i teški dani"

Aleksandar Vučić
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da u dijalogu s Kosovom u Briselu iz "njemu nejasnih razloga nisu uspeli da postignu apsolutno nikakav dogovor, pri čemu je srpska strana bila potpuno konstruktivna i deset puta menjane tekstove smo prihvatili, ali albanska strana ni jednog sekunda nije želela da prihvati ništa, već je dodavala nešto za šta je bilo jasno da nije moguće".

"Pred nama su besane noći i teški dani, ali ćemo mi poslušati ono što će biti savet visokog predstavnika - on je tražio da oni ne primenjuju kazne a mi da mi ne izdajemo nove tabice KM, što smo mi rekli da je u redu. Mi ćemo to poštovati, a videćemo šta će da radi druga strana", rekao je Vučić posle razgovora s premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem i zvaničnicima EU u Briselu, navodeći da je "sačuvao sve papire i obratiće se građanima".
 
1
Izvor: Beta/European Council / Olivier Matthys
 

On je rekao da misli da je "u Evropskoj uniji (EU) i svima u svetu jasno ko je bio konstruktivan, želeo dogovor, očuvanje mira i stabilnosti a ko ne".

"Ona na čemu smo mi jedino insisitrali kada pričate o nečumu u budućnosti to je da moraju da se poštuju dogovori koji su potpisani. To je kamen spoticanja, što neki ne žele da ono što je potpisano i svakako dogovoreno primenjuju već nešto što nije ni razgovarano", rekao je Vučić.

Kako je naveo, "ne mislim da imamo ne znam kakvu tragediju, mada neće biti lako".

Vučić je poručio Srbima na Kosovu i Metohiji da će Srbija biti uz njih i da će "bez obzira na sve, njihova država uvek biti uz njih".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Percepcija Kosova koja ne podrazumeva Srbe bila bi izdaja"
Kosovo 21.11.2022.

Dragan Đukanović

21.11.2022. 14:05

"Percepcija Kosova koja ne podrazumeva Srbe bila bi izdaja"

Sa predsednikom Centra za spoljnu politiku i profesorom na Fakultetu političkih nauka Draganom Đukanovićem razgovarali smo u danu kada je Vjosa Osmani, predsednica Kosova, raspisala vanredne izbore za gradonačelnike u četiri opštine na severu Kosova, gde živi većinsko srpsko stanovništvo – Severnoj Mitrovici, Zubinom Potoku, Leposaviću i Zvečanu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve