Vesti
21.02.2024. 09:06
Beta

"Putevi Srbije"

Kada počinje, koliko će trajati i kako će izgledati rekonstrukcija Pančevačkog mosta

pancevacki most
Izvor: Shutterstock

Pomoćnik direktora Javnog preduzeća "Putevi Srbije" Miodrag Poledica izjavio je da očekuje bi rekonstrukcija Pančevačkog mosta u Beoradu mogla da počne sledeće godine i da traju najviše godinu i po do dve.

"Cilj nam je da do kraja godine dobijemo građevinsku dozvolu, da rešimo imovinu leve i desne strane od novih prilaznih konstrukcija, imajući u vidu da ispod samog mosta ima dosta privrednih subjekata, da vidimo da li tu treba da radimo eksproprijaciju ove godine", rekao je Poledica za televiziju Prva.

On je naveo da će se rekonstrukcija vršiti tako da ne dođe do zaustavljanja saobraćaja.

"Sve će se raditi fazno i intervencija će biti od Bogoslovije do samog Pančevačkog mosta. Tu imamo dve nezavisne prilazne konstrukcije, koje su uglavnom na stubovima", kazao je on.

Naveo je da će prilazna saobraćajnica u smeru ka Beogradu biti dugačka oko 820 metara, od čega 522 metra na mostovskim konstrukcijama, dok će ona u smeru ka Pančevu biti duga oko 750 metara, od čega 450 na mostovskim konstrukcijama.

Poledica je dodao da će te rampe biti izgrađene pre nego što se pristupi rušenju, objašnjavajući da će silazna rampa biti povezana na postojeći sistem gradskih ulica, takozvani "Klanički kej", prema Dunavskoj ulici i Bulevaru despota Stefana, dok će se na uzlaznu rampu u smeru ka Pančevu dolaziti iz Ulice Vuka Vrčevića.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Gde se sve u Beogradu prave kružni tokovi i zašto
kruzni tok

Projekat u izradi

09.11.2023. 20:35

Gde se sve u Beogradu prave kružni tokovi i zašto

Kružni tokovi umesto raskrsnica sa semaforima gradiće se na potezu od Kvantaške pijace do ulaska na Pupinov most, a u cilju ubrzanja protoka saobraćaja i oslobađanja "uskog grla".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
12.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve