Vesti
20.02.2024. 09:47
R.E./RTS

Konačno

Najavljeno rušenje i rekonstrukcija Pančevačkog mosta

Pančevački most
Izvor: Shutterstock

Posle 60 godina, Pančevački most je konačno na listi prioriteta za rekonstrukciju. Prema najnovijim planovima, deo mosta od Bogoslovije do reke biće srušen,

Ukoliko budu obezbeđena sredstva, radovi bi trebalo da počnu 2025. godine.

Iz "Puteva Srbije" su još pre nekoliko godina rekli da će sanirati samo ono što bude neophodno kako bi saobraćaj mogao da funkcioniše.

Međutim, kako najavljuju iz ovog preduzeća, prema najnovijim planovima, deo Pančevačkog mosta, od Bogoslovije do reke, biće srušen i gradiće se novi.

U toku je tender za izradu projekta za dobijanje građevinske dozvole, a trebalo bi da radovi počnu sledeće godine, ako bude sredstava, kažu u "Putevima Srbije".

"Sve će se raditi fazno i cilj je da se, pre nego što se krene rušenje pristupnih konstrukcija, urade sa obe strane jedan silazna i uzlazna rampa koje će se povezati sa postojećim sistemom gradskih ulica", objašnjava Miodrag Poledica, pomoćnik direktora JP "Putevi Srbije" za RTS.

 

Pančevački most je otvoren za saobraćaj 1935. godine, a srušen 1941, tokom rata. Obnovljen je pet godina kasnije.

Prilazne konstrukcija izgrađene su 60-tih godina prošlog veka i nikada nisu rekonstruisane. Nadležni će morati da reše i problem sa brojnim lokalima izgrađenim ispod mosta.

Za samo jedan sat u popodnevnom špicu gotovo 6.000 vozila pređe preko Pančevačkog mosta. Godinama se govori o njegovoj rekonstrukciji, ali upućeni tvrde da nikada nije bio na listi prioriteta.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kataklizma u saobraćaju: Ima li rešenja za beogradske gužve?
Beograd, gužva u saobraćaju

Sve veći broj vozila

10.10.2021. 06:05

Kataklizma u saobraćaju: Ima li rešenja za beogradske gužve?

Kreni na posao, gužva. Kreni u bioskop, gužva. Pronađi parking, nema. Nekada se znalo kada su najveće gužve i da jutarnji i poslepodnevni "špic" u saobraćaju treba izbeći. Međutim, to se u poslednjih nekoliko godina drastično promenilo.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve