Vesti
16.06.2022. 15:05
Beta

Novi mostovi

Plan za rasterećenje saobraćaja u Beogradu

Saobraćaj, automobili
Izvor: Shutterstock

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je u četvrtak da je grad završio sve projekte za izgradnju mosta na Adi Huji, kao i da će nakon njegovog završetka Beograd imati unutrašnju obilaznicu koja će omugućiti rekonstrukciju Pančevačkog mosta.

Vesić je za RTS izjavio da za izgradnju tog mosta Grad Beograd zajedno sa Vladom Srbije traži partnere.

"Кada se završi most na Adi Huji, tada dobijamo unutrašnju obilaznicu i ta obilaznica će omogućiti da se rekonstruiše Pančevački most, tako da će na Dunavu biti tri mosta - Pupinov, Pančevački i most na Adi Huji", rekao je Vesić.
 

Podsetio je da se na spajanju Bubanj potoka i Pančeva gradi veliki drumsko-železnički most, koji će biti četvrti most na Dunavu, i koji će "potpuno izmestiti železnički saobraćaj", kao i da je u planu izgradnja novog savskog mosta i na obilaznici Obrenovac-Surčin, koji će imati četiri trake i posebne tramvajske trake.

"Još važnije taj most koji će se raditi, osim što će biti propusniji, rasteretiće i Gazelu i Brankov most, ići će u pravo u tunel za koji već radimo ekspropriaciju, i koji će završavati u bulevaru Despota Stefana. Taj tunel će rasteretiti saobraćaj u centru grada za 12 posto i zagadjenje za deset posto", rekao je Vesić.

On je naveo i da se u Beogradu trenutno "gradi dva miliona kvadrata".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Beograd dobija sedam novih mostova
beogradski sajam

Goran Vesić

04.05.2022. 15:05

Beograd dobija sedam novih mostova

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da će se do kraja ove godine ili početkom sledeće, graditi dva nova mosta u glavnom gradu – Novi Savski most i Most kod Ade Huje, kao i da je ukupno sedam mostova planirano da se izgradi u Beogradu do 2030.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve