Vesti
06.07.2023. 18:20
Beta

Petar Petković

"Kosovska policija opet ušla na teritoriju centralne Srbije"

1
Izvor: Beta / VLADA SRBIJE / SLOBODAN MILJEVIC

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je vozilo kosovske policije, u poteri za belim kombijem bujanovačkih tablica, 500 metara od administrativne linije ušlo na teritoriju centralne Srbije.

Petković je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije prikazao snimak tog događaja i naveo da će ga proslediti svima iz međunarodne zajednice kako bi mogli "jasno da vide da onaj ko krši sve sporazume i da je onaj koji sve vreme provocira Aljbin Kurti".

"Danas je policajac iz Policijske stanice Bujanovac, sa kontrolnog punkta Breznica, uočio kako se brzo kreće vozilo takozvane kosovske policije iz pravca Karačeva ka selu Breznica", rekao je on.

To policijsko vozilo, prema njegovim rečima, jurilo je kombi bele boje i sa drumskog puta u pravcu sela Breznica, taj kombi je skrenuo u pravcu sela, gde je policijsko vozilo tada zastalo, a suvozač izašao iz vozila.

"U tom trenutku, kada se takozvana kosovska policija zaustavila, oni su uočeni od strane pripadnika policije Republike Srbije i naši pripadnici policije su krenuli u njihovom pravcu, kako bi ih zaustavili u očiglednoj nameri da vršljaju po centralnoj Srbiji", rekao je direktor vladine kancelarije.

Petković je naveo da se suvozač tada vratio u vozilo i da su se vratili ka Karačevu na Kosovu i Metohiji.

"Šta bi bilo da naši policajci nisu uočili ovo vozilo takozvane kosovske policije? Oni bi očigledno nastavili u pravcu sela Breznica i tu nastavili da vršljaju po teritoriji centralne Srbije", rekao je Petković.

Petković je naveo da se vozač belog kombija javio u policijsku stanicu u Srbiji samoinicijativno i da je ispičao šta se desilo.

"On je naveo da su pripadnici takozvane kosovske policije počeli da ga jure, jer je imao i ima bujanovačke tablice bez stikera i navodno je to bio razlog što su se dali u poteru za tim vozilom", rekao je Petković i naveo da vozač živi u Velikom Trnovcu.

Naveo je da su forenzičari izašli na teren, nakon čega će biti pripremljen zvaničan izveštaj gde će se jasno videti da je kosovska policija ušla na teritoriju centralne Srbije.

Dodao je da kosovski policajci "nemaju šta da traže" na teritoriji centralne Srbije, kao ni 14. juna kada su uhapšena tri policajca.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Trojica uhapšenih policajaca predata kosovskim vlastima
Kosovo

Merdare

26.06.2023. 15:22

Trojica uhapšenih policajaca predata kosovskim vlastima

Trojica kosovskih policajaca protiv kojih je sud u Kraljevu potvrdio optužnicu i doneo rešenje kojim im je ukinut pritvor predati su na Merdaru prištinskim vlastima, javio je dopisnik RTS-a.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
04.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve