Plenković naložio angažovanje svih policijskih resursa zbog napada u Kninu

Plenković naložio angažovanje svih policijskih resursa zbog napada u Kninu

EPA-EFE/DANIEL KASAP


Dan nakon što je hrvatski premijer Andrej Plenković, za napad Srba na teritoriji Knina rekao da je to “delo pojedinca, a ne klima u društvu”, naložio je da se svi policijski resursi angažuju da se počinioci tih napada otkriju.

“Želimo da se svi resursi policije angažuju i da se otkriju svi počinioci”, rekao je Plenković tokom posete Vrbovskom, prenela je zagrebačka N1 tv.

Do promene Plenkovićevog stava o ovim napadima došlo je nakon što je predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S), Milorad Pupovac, novinarima kao glavnog krivca označio “klimu u hrvatskom društvu”.

MILORAD PUPOVAC

Povezane vesti – Policija uhapsila dvojicu napadača na Srbe u Kninu

Pupovac, čija stranka podržava Plenkovićevu vladu, je govoreći novinarima o napadima na Srbe kod Knina, rekao da nije zadovoljan statusom srpske manjine u Hrvatskoj i najavio da će se tim povodom obratiti međunarodnim institucijama. Podsetivši da su vlada i on “momentalno osudili incidente”, Plenković je rekao:

“Moramo delovati kao samopuzdan narod koji ceni postojanje manjina i štiti njihova prava. Želimo da se svi resursi policije angažuju i da se otkriju svi počinioci. Treba sve preduzeti da se oni otkriju, kazne i sankcionišu…”, rekao je Plenković.

Povezane vesti – Srbi u Hrvatskoj: Nama je dosta!

Najavio je da će nakon njegovog jutrošnjeg sastanka s ministrom unutrašnjih poslova Davorom Božinovićem i šefom hrvatske tajne službe (SOA) u Knin otići direktor policije Nikola Milina. Rekao je i da na takva (ne)dela treba da reaguju institucije koje su za to zadužene

“Vrlo decidirano odlučno i jasno sam osudio taj incident”, kazao je Plenković.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar