Vesti
03.04.2023. 16:48
Beta

Ministarstvo prosvete

Počeo upis u prvi razred osnovne škole, evo do kada traje

škola, đaci, nastava
Izvor: Shutterstock / Oksana Kuzmina

Ministarstvo prosvete Sebije je saopštilo da je počeo upis u prvi razred osnovne škole koji, kao i svake godine, traje od početka aprila do kraja maja.

U prvi razred osnovne škole upisuje se svako dete koje do početka školske godine ima najmanje šest i po, a najviše sedam i po godina.

Upis u prvi razred za školsku 2023/2024. godinu, obavezan je za svu decu rođenu u periodu od 1. marta 2016. godine do 28. februara 2017. godine, a za prevremeni upis mogu se prijaviti i deca rođena od 1. marta do 1. septembra 2017. godine.

Deca iz osetljivih društvenih grupa mogu da se upišu u školu bez dokaza o prebivalištu roditelja i potrebne dokumentacije, a sa dostavljenim dokazom o zdravstvenom pregledu deteta, podseća Ministarstvo.

Ministar Branko Ružić poželeo je budućim prvacima dobrodošlicu u škole, a roditeljima poručio da su se Ministarstvo prosvete i Vlada Srbije "potrudili da proces upisa olakšaju time što je digitalizovan".

"Cilj je bio da omogućimo roditeljima da im fokus bude na deci i njihovoj pripremi, a ne na prikupljanju dokumentacije i uverenja", rekao je Ružić i dodao da u školama ima dovoljno mesta za sve prvake.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zbog jedinice iz vladanja će se ponavljati razred?
škola, učionica, prazna učionica

Oštrije mere u školama

29.11.2022. 15:07

Zbog jedinice iz vladanja će se ponavljati razred?

U Ministrastvu prosvete oformljena je Radna grupa za prevenciju i sprečavanje nasilja u sistemu obrazovanja i vaspitanja.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve