Vesti
31.10.2019. 15:33
Tanjug

POD KONTROLOM: Veliki požar na Staroj planini pred gašenjem, stiže "iljušin"

stara-planina.jpg

Pomoćnik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice i civilnu zaštitu Saša Rančić rekao je da danas stiže veliki avion za gašenje požara "iljušin" iz Rusije.

"U pripravnosti su helikopteri Ministarstva unutrašnjih poslova koji će poleteti u toku dana čim se stvore vremenski uslovi, jer je tamo trenutno velika magla", poručio je Rančić.

Koordinator za vanredne situacije Grada Pirota Sreten Savov potvrdio je da je veliki požar na Staroj planini koji je goreo na oko 1.000 hektara, lokalizovan na više od 90 odsto površine i pred gašenjem je.

https://www.youtube.com/watch?v=cq444cm3rJs

"Vremenski uslovi na Staroj planini su pogodovali da se zaustavi vatrena stihija, noćas je padala kiša u širem rejonu Toplog Dola, podno Midžora, trenutno je susnežica i mraž, ali i veoma gusta magla na staroplaninskim vrhovima koji su bili obuhvaćeni požarom", kazao je Savov za Tanjug.

Rančić kaže da su požari na lokalitetima Pčinjskog okruga pod kontrolom, na licu mesta je 111 vatrogasaca i 27 vozila.

FOTO TANJUG/ ALEKSANDAR CIRIC/ nr FOTO TANJUG/ ALEKSANDAR CIRIC/ nr

"Svi su požari pod kontrolom i očekuje se brza lokalizacija na celoj teritoriji. Niska je oblačnost i trenutno nema mogućnosti za letenje, ali situacija na terenu se dobro razvija, jer je velika vlažnost" dodaje Rančić.

Povezane vesti - NASA zabeležila požare u Vojvodini

Lokacije koje su bile zahvaćene vatrenom stihijom su Boslilegrad, Crntištica, Gornje Planino, opština Trgovište pozicija Crveni Grad, opština Surdulica, kod mesta Klisura, Čestelin iznad Vranja i Čemernik, potez ka Vlasini. Rančić apeluje na građane da ne spaljuju strnjike, biljni otpad i smeće jer vremenski uslovi i suša koja je zahvatila ove krajeve doprinose brzom razvoju požara.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
11.05.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve