Vesti
22.09.2022. 15:15

Ministar najavio

Pojedinim učesnicima Evroprajda zabrana ulaska u Srbiju

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin najavio je da će podneti krivične prijave protiv nekih učesnika manifestacije Evroprajd u Beogradu, a određenom broju lica će izdati zabranu ulaska u Srbiju.

"Znamo ko su, znamo odakle su, znamo iz kojih su zemalja. Postoji pravni put da se dođe do njih i mi ćemo krenuti tim pravnim putem", kazao je Vulin za TV Pink, komentarišući fotografije nastale ispred crkve Svetog Marka u Beogradu tokom Evroprajda.

Govoreći o tome što je izvestilac Evropskog parlamenta Vladimir Bilčik učestvovao na Evroprajdu i pozivao na njegovo održavanje uprkos prvobitnoj zabrani policije, Vulin ocenjuje da to "nije bilo nimalo politički ukusno".

"Ja kad bih otišao u Nemačku, u Slovačku ili bilo koju drugu zemlju i rekao 'nije vam baš najbolja ta odluka nadležnih organa, ja ću doći na taj skup koji ste zabranili', nisam siguran da bi me pustili u zemlju", ocenio je ministar.

Po njegovim rečima, pojedinci su tražili da Bilčik bude uhapšen zbog toga, ali Vulin ističe da on ima diplomatski imunitet, a da je Srbija država koja poštuje svoje i međunarodne zakone.

"Kada imate diplomatski imunitet, možete biti uhapšeni ukoliko vas zateknu u vršenju krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti za kaznu veću od pet godina. Hajde da budemo realni, to tako funkcioniše i ne može drugačije", kazao je on.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Juče su pričali o Jasenovcu, danas o Evroprajdu, sutra o nečemu drugom"
1

Stanislav Hočevar

11.09.2022. 10:35

"Juče su pričali o Jasenovcu, danas o Evroprajdu, sutra o nečemu drugom"

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar izjavio je da bi iskreni međusobni dijalog katoličke i pravoslavne crkve doneo pomirenje među narodima, ali da smatra da na prostoru bivše Jugoslavije za to još nema snage.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve