Vesti
28.07.2019. 17:06
Tanjug

Popović: Napadi Čede i Čanka znak da radim pravu stvar za Srbiju

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Napadi Čedomira Jovanovića i Nenada Čanka na lidera SNP i ministra Nenada Popovića znak su da Popović radi "pravu stvar" za Srbiju, ocenjuje SNP reagujući na poziv LDP i LSV za njegovom smenom, ali, istovremeno, poručuje da je spremna da ne bude deo vlade, odgovarajući, čini se na upozorenje premijerke da su članovi vlade, sve dok su u njenom sastavu, dužni da poštuju vladinu politiku.

SNP najpre u saopštenju ukazuje da kada Popovića napadaju "dvojica osvedočenih separatista - koji svoj sopstveni srpski narod smatraju genocidnim, koji jedva čekaju da srpske pokrajine Kosovo i Vojvodina postanu nezavisne, koji podržavaju Mila Ðukanovića u progonu našeg naroda i naše Crkve u Crnoj Gori, i koji traže da se ukine Republika Srpska - oni pokazuju da su samo produžena ruka onih političkih krugova spolja i iznutra kojima smeta njegova nacionalna i patriotska politika u kojoj oko ključnih državnih i nacionalnih interesa nema kompromisa".

Povezane vesti – Popović: Briselski sporazum je mrtav; Brnabić: Slobodno neka napusti kabinet

Neka Čanak i Jovanović nastave, poručuje SNP, da rade svoj posao razbijanja Srbije i svega srpskog, a predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović nastaviće da iznosi državničke stavove koje podržava većina srpskog naroda.

Nas, ističu iz SNP, niko nikada neće sprečiti da iznosimo naše političke stavove i da se za njih borimo, kakva god bila politička cena za takvo postupanje. Kada osetimo da je Srbija ugrožena, mi nikada nećemo ćutati, već ćemo reći narodu istinu, i za ono u šta verujemo da je najbolje za našu državu i naš narod - uvek ćemo se boriti.

Srpska narodna partija, ističe se u saopštenju, uvek je bila korektan i lojalan koalicioni partner, jer sve što rade, rade javno, a ne iza leđa.

"A ako to što branimo Kosovo i Ustav, i što kažemo da nećemo dati ni metar naše svete zemlje na Kosovu, i zbog toga što nikada nećemo prihvatiti da zbog evropskih integracija budemo genocidni narod, i što želimo da ojačamo naše odnose sa prijateljskim zemljama Rusijom i Kinom, neko želi da naša partija više ne bude deo Vlade, mi smo na to spremni", kažu u Popovićevoj stranci.

"Neka smene ministra Popovića i saopšte građanima da su ga smenili jer se zalagao za poštovanje Ustava i Rezolucije 1244 po pitanju Kosova. I zato što nije bio spreman da prekrši zakletvu koju je dao na Ustavu, kao i svi drugi ministri, da je čitavo Kosovo Srbija. Ni metar manje", zaključuje SNP.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
11°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve