Vesti
24.10.2023. 15:00
R.E.

Beogradski sajam

Poslednji Sajam knjiga na staroj adresi? Evo ZVANIČNOG saopštenja

Beogradski sajam, sajam
Izvor: Shutterstock

Ovih dana više medija u Srbiji je objavilo informaciju da je 66. Sajam knjiga, koji je upravo u toku, poslednji koji će biti održan na "staroj adresi". Takođe, u pitanje se dovodi i mesto održavanja svih ostalih sajamskih manifestacija. Evo šta u vezi sa tim kažu iz Beogradskog sajma. Saopštenje prenosimo u celosti.

Zatvaranje hala Beogradskog sajma nije u planu ni sada, ni naredne godine, a Vlada Republike Srbije i nadležni vode računa o sajamskoj delatnosti i potrebi da će izložbeni prostori u kojima se održavaju manifestacije, kao što je u ovom slučaju Sajam knjiga koji je u toku, kao i nedavno završeni Sajam nameštaja, biti u funkciji za predstavljanje izlagača i srpske privrede svim zainteresovanim posetiocima i nadalje.

Beogradski sajam vredno i krajnje profesionalno radi na organizaciji manifestacija koje će se održati do kraja ove godine, a kalendar manifestacija za sledeću godinu smo već objavili i može se pogledati na našem sajtu, što smo u obavezi i prema UFI-ju, čiji smo član od 1957. godine.

Potpisani su i odgovarajući ugovori za održavanje manifestacija u narednim godinama, tako da kontinuitet hala u kojima su naši posetioci navikli da se održavaju sajamske manifestacije od hale 1, preko hala 2 i 3, do hale 4 neće biti doveden u pitanje u narednim godinama.

 Sajmovi imaju značajan uticaj na privredu i društvo, pružajući brojne ekonomske i van ekonomske koristi. Podstiču ekonomski rast, promovišu našu zemlju, podstiču poslovnu saradnju, promovišu kulturnu baštinu, turizam, razmenu iskustava i ostvaraju različite efekte na privredu i društvo jedne zemlje.

Beogradski sajam, sajam
Izvor: Shutterstock

Beogradski sajam je kompanija sa osam i po decenija dugom istorijom i iskustvom u oblasti sajamske delatnosti, lider i oslonac sajamske industrije u regionu i ovom delu Evrope. Član UFI-ja od 1957. godine i upravo dobitnik UFI nagrade na konkursu za najkreativniju aktivnost. Proteklu prolećnu sezonu smo završili veoma uspešno, a očekujemo da poslovnu godinu završimo sa više od 60 održanih manifestacija, što bi bio apsolutni rekord u istoriji kompanije.

 Ovo je jako važno i od krucijalnog značaja, jer je Beogradski sajam firma koja nije na budžetu i nema donacije, funkcioniše isključivo od onoga što sama zaradi, a neproverene informacije i dezinformacije u kojima se pominje da je ova godina poslednja sajamska godina, veoma štetno utiču na naše poslovanje i na poslovnu klimu u sajamskoj industriji.

Verujemo da je u javnosti već poznata činjenica da se od 16. do 19. novembra održava II Wine vision by Open Balkan, Vinska vizija otvorenog Balkana, na lokaciji Beogradskog sajma koji je video ceo svet – što je slogan Beogradskog sajma.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zavirite na Sajam automobila u Minhenu (FOTO)
1

"Besne mašine"

05.09.2023. 12:10

Zavirite na Sajam automobila u Minhenu (FOTO)

U Minhenu se održava Sajam automobila IAA MOBILITY 2023. Pogledajte kakve se sve "besne mašine" tamo nude...
Foto
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve