Vesti
17.03.2022. 17:05
Beta

RATEL

Pošta iz Srbije ka Ukrajini i Rusiji i dalje ide

pisma, pismo
Izvor: Shutterstock

Pošta Srbije obavlja poštanski saobraćaj sa Ukrajinom i Rusijom, dok je slanje novca za Ukrajinu omogućeno korišćenjem usluge PostCash (međunarodna uputnica), s tim što je isplata ograničena na lokacije koje su izvan regiona Donjeck i Lugansk, a u zavisnosti od trenutne bezbednosne situacije, saopštila je Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL).

Poštanski operatori kurirskih i ekspres usluga, zbog trenutnog stanja i konflikta izmedju Rusije i Ukrajine na teritoriji Ukrajine, obustavili su prijem pošiljaka za teritorije Rusije, Ukrajine i Belorusije.

ERGP (European Regulators Group for Postal Services) pokrenuo je akciju za podršku inicijativi evropskih poštanskih operatera, pokrenutoj sa ciljem smanjenja ili ukidanja poštarina za pošiljke naslovljene za Ukrajinu koje sadrže humanitarnu pomoć.

Poštanski operatori kurirskih i ekspres usluga, kao i Pošta Srbije, obavestili su RATEL da do sada nisu imali nijedan zahtev za slanje humanitarne pomoći građanima Ukrajine.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ambasada Ukrajine: Osudite podršku ruskoj invaziji u Beogradu
podrška rusiji

Javni poziv

14.03.2022. 16:01

Ambasada Ukrajine: Osudite podršku ruskoj invaziji u Beogradu

Ambasada Ukrajine u Srbiji osudila je skup podrške ruskoj invaziji na Ukrajinu koji je održan u nedelju u Beogradu i pozvala srpske vlasti da "odmah i javno osude i kazne učesnike" akcije koja "promoviše podršku ratu i podstiče i ohrabruje učešće u njemu na strani države agresora".
Close
Vremenska prognoza
few clouds
9°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve