Vesti
02.05.2022. 13:52
R. E.

Koronavirus

Poznato kada se ukidaju epidemiološke mere za ulazak u Srbiju

putovanje, koronavirus, pasoš
Izvor: Shutterstock

Od utorka, 3. maja prestaju da važe sve mere kontrole i ograničenja za ulazak u Srbiju, u vezi sa kovidom-19, kako za strane tako i za domaće državljane, saopšteno je iz Vlade Srbije.

"Od utorka u ponoć, državljani Srbije kao i strani državljani, pri ulasku u zemlju neće biti u obavezi da imaju negativan PCR test, brzi antigenski test, dokaz o preležanoj bolesti, niti potvrdu o vakcinaciji, bez obzira na to iz koje zemlje sveta dolaze", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Odluka o slobodnom ulasku građana Srbije i stranih državljana u zemlju doneta na osnovu trenutne epidemiološke situacije u našoj zemlji i u skladu je sa odlukama većine zemalja Evrope i regiona.

"Ova odluka ne znači da je pandemija korona virusa završena i da građani ne treba da vode računa o svom zdravlju. Na snazi ostaje preporuka o nošenju maski u zatvorenom prostoru, dok je nošenje maski u zdravstvenim ustanovama obavezno", ističe se u saopštenju.

Prema odluci Vlade, kovid ambulante, punktovi za testiranje na prisustvo korona virusa i punktovi za vakcinaciju nastavljaju da rade uobičajeno.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Novi podaci o broju zaraženih i umrlih od korone u svetu
Koronavirus Evropa

SZO

21.04.2022. 13:05

Novi podaci o broju zaraženih i umrlih od korone u svetu

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je da je tokom prošle nedelje na globalnom nivou bilo za skoro četvrtinu manje prijavljenih slučajeva zaraze korona virusom.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve